haber

Bozbey: Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nden asla ödün vermemeliyiz

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bugün bizlere düşen, Türkiye Cumhuriyeti’ni, tüm kurumlarıyla, asla sarsılmayacak bir adalet sistemiyle sonsuza dek yaşatmaktır” dedi.

 

Bursa Mühendis Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın  94’üncü yıldönümünde çok özel bir kutlamaya ev sahipliği yaptı.
Dernek merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile çok sayıda davetli katıldı.
Törende BUMİAD Başkanı Mehmet Orhan Efe, 30 Ağustos’un önemine değinen bir konuşma yaptı. Efe, Cumhuriyetin ilke ve inkılaplarından ödün vermeden çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de 30 Ağustos zaferini, bu topraklarda emperyalizme karşı mücadelenin taçlandığı gün olarak anımsamak ve anlatmanın çok önemli olduğunu vurguladı.

Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin, tarihin başlıca dönüm noktalarından biri olduğunu söyleyen Bozbey, “30 Ağustos, Birinci Dünya Savaşı sonundan beri devam etmekte olan işgallere, aşağılamalara, madden ve manen küçülmelere ve hatta hazin bir yok olma sürecine dur denilen gündür. Kökeni, memleketi, yöresi ve mezhebi ne olursa olsun Türk halkının tüm bireyleri, aynı amaç etrafında buluşmuş ve bu yurdun bölünmesine asla izin vermeyeceklerini göstermişlerdir. 19 Mayıs 1919'da başlayan Kurtuluş mücadelesinin 30 Ağustos’ta zaferle taçlanması, Atatürk Devrimlerine giden yolda, büyük adımların atılmasına elverişli, tam bağımsız bir Türkiye'yi bizlere hediye etmiştir. Bugün, bizlere düşen; laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nden asla ödün vermemektir. Türkiye Cumhuriyeti’ni, tüm kurumlarıyla, kimseyi ötekileştirmeyen bir anlayış ve asla sarsılmayacak bir adalet sistemiyle sonsuza dek yaşatmaktır” dedi.

Bozbey: Kurtuluşun önemi iyi anlamalıyız

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kurtuluşun anlamının fethin anlamına göre çok daha önemli olduğunu söyledi. Kurtuluşun anlamının iyi idrak edilmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Bozbey, “30 Ağustos’ta tüm halk canı pahasına bir kurtuluş mücadelesi vermiştir” dedi.

Tarihçi Prof. Dr. Yavuz Oğuzoğlu da program kapsamında “30 Ağustos Öncesi Yaşananlar” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Oğuzoğlu, 30 Ağustos’un mimarının Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olduğunu hatırlattı.
Törende konuşmaların ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi. Mehter takımının da gösteri yaptığı törende destek veren kurum ve kuruluşlara da plaketle teşekkür edildi. BUMİAD Başkanı Mehmet Orhan Efe, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e  destekleri için plaket vererek, işbirliklerinin devam etmesi dileğinde bulundu.