haber

Nilüfer’de başarılı personele etkin ödüllendirme

Yeni uygulamayla çalışanın memnuniyeti ve performansının artırılması hedefleniyor. Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından personel ödüllendirme sistemiyle ilgili geliştirilen yeni model, Nilüfer “Barış Meclisi”nde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve birim müdürlerine anlatıldı. İnsan Kaynakları Danışmanı Doç. Dr. Kurtuluş Kaymaz’ın sunumuyla gerçekleşen toplantıda mevcut ödüllendirme sitemi ve bu konuda yürütülmekte olan geliştirme çalışmaları ele alındı.

Performans ve öneri sistemlerinin öngördüğü ödüllendirme süreçlerinin, farklı ödül kategorileri ile daha da zenginleşeceğini ifade eden Kaymaz, “Yaptığımız son örgüt kültürü araştırmasında, başarı ve destek kültürünün çalışanların memnuniyetini etkileyen önemli değişkenler olduğunu bulguladık. Özellikle başarı kültürünün, biçimsel ve zenginleştirilmiş bir ödül mekanizması ile daha da güçleneceğini düşünüyorum. Bu sayede destek kültürünün kurumda daha da yerleşeceğini, çalışanların örgütsel destek algılarının olumlu yönde etkileneceğini ifade etmek istiyorum. Kurum tarafından önemsenen, başarıları zamanında takdir gören personelin, iyileştirme ve geliştirme çalışmalarına da gönüllü olarak daha fazla katkı sunacağını belirtmeliyim. Geliştirilen yeni ve zenginleştirilmiş ödül programı ile çalışanların daha yüksek moral ve motivasyonla işlerine odaklanmaları mümkün hale gelecektir. Özellikle, personelin gün içerisindeki performanslarını görüp, anlık ödüllendirme yapabileceğimiz bir sürece adım atmış olacağız. Bu sürecin de son aşamada kurumsal performansı tetikleyeceği açıktır” dedi.

“Üst yönetime önemli sorumluluklar düşüyor”

Kurumların, hakim örgüt kültürü unsurlarını gözden geçirmeleri gerektiğini ifade eden Kurtuluş Kaymaz, “Örgüt kültürü, formel yapıyı yönetmenin en önemli araçlarından biridir. Örgüt kültürü, yazılı olmayan, uzun yıllar boyunca ulusal kültürün de etkisiyle şekillenen, birtakım hikayeler, kahramanlar ya da semboller çerçevesinde hayat bulan önemli bir yönetsel olguyu ifade etmektedir. Her kurum kendine özgü kültürel motifler taşır. Önemli olan üst yönetimin, kuruma hakim olan kültürel öğeleri analiz etmesi ve kültür değişimini başlatmasıdır. Bu süreçte, üst yönetim ekibine önemli sorumluluklar düşmektedir. Kurumda arzu edilen davranışların, sık tekrar etmesini sağlayarak kültürel altyapı zamanla oluşturulmalı ve gelecek nesillere aktarılmalıdır” diye kaydetti.

Toplantıda konuşan Başkan Mustafa Bozbey de Nilüfer Belediyesi olarak çalışan memnuniyetine yıllardır büyük önem verdiklerini ifade etti. Başkan Bozbey, ödüllendirme sürecinde adalet ve hakkaniyet ilkelerine dikkat edilmesi konusunda birim müdürlerine uyarılarda da bulundu.