haber

Bozbey “Dünyamla Tanış” projesine katılan gençlerle buluştu

AIESEC Bursa’nın ‘Dünyamla Tanış’ projesi Nilüfer Barış Meclisi’nde yapılan gala ile sona erdi. Mısır, Endonezya, Pakistan ve Çin’in de aralarında bulunduğu 8 farklı ülkeden Bursa’ya gelen öğrencilerin, lise öğrencilerine yönelik kültür sunumları yaptıkları projenin gala gecesine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı.

“İnsana en çok yakışan barışı, farklı ülkelerden gelen konuklarla pekiştirmek çok anlamlı” diyerek sözlerine başlayan Bozbey, “Bu proje, lise öğrencilerine yönelik, kültürel etkileşim oluşturma ve liderlik özelliklerini ortaya çıkarma amaçlı bir proje. Biz de Nilüfer Belediyesi olarak projeye destek oluyoruz. Ayrıca, Nilüfer Gençlik Ofisimiz ile AIESEC arasında yine kültürel etkileşim oluşturmaya ve gençlik çalışmalarını geliştirmeye yönelik başka bir proje de yürütüyoruz. Eminim ki, konuklarımız AIESEC’in yıllardır sürdürdüğü çalışmaların deneyimi sayesinde Bursa’da yeterli tecrübeyi kazandılar. Burada aramızda bulunan ve onları konuk eden, evlerinde misafir eden ailelere de bir kent yöneticisi olarak teşekkür ediyorum. Bu yaptığınız aynı zamanda dünya barışına da bir katkıdır. İnsana barış yakışır ve dünyanın en değerli varlığı barıştır. Hem kültürümüzü tanıttınız, hem de ailenizin içine alarak gelenek ve göreneklerimizi onlara sundunuz” diye konuştu.

Başkan Bozbey, AIESEC Yönetim Kurulu Başkanı Meral Coşkun, Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Semih Budak ve AIESEC’e destek veren herkese teşekkür etti.

AIESEC Organizasyon Komitesi Başkanı Emre Vidin de çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vidin, “Bir sene önce başladığımda AIESEC hayatıma, hatta 3 sene önce bir öğrenci olarak projeye katıldığımda AIESEC’ın insanların hayatını ne kadar değiştirdiğini görmüştüm. Çünkü sadece bir lise öğrencisi için, Brezilya’dan Afganistan’dan insanlar tanımak ve o insanlarla engelli bireyler için çalışmalar yapmak akıl almayacak bir şeydi benim için. Bu projeye 6 ay önce seçildiğimde hedefimiz bizim yaşadığımız etkiyi lise öğrencilerine yaşatmaktı. Bu etkiyi stajyerlerimle birlikte yönetim kurulum ve  Nilüfer Belediyesi’nin katkılarıyla ve AISEC Bursa’nın bütün üyeleriyle birlikte gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Ben eminim ki dünyayı geliştirecek ve değiştirecek gençler bu salondalar” diye kaydetti.

Konuşmaların ardından AIESEC Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Semih Budak, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e katkılarından dolayı teşekkür ederek plaket verdi.