haber

Bozbey Yeni Mahallelerle İlgili Muhtarlara Bilgi Verdi

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in ev sahipliği yaptığı toplantıya, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, müdürler ve çok sayıda muhtar katıldı. Muhtarlara 2012 yılı çalışmaları ve yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Bozbey, herkesin amacının Nilüfer’e hizmet olduğunu dile getirdi. Nilüfer Belediyesi olarak her bölgeye eşit olarak hizmet verdiklerini ifade eden Başkan Bozbey, muhtarlarla bütüncül bir anlayış çerçevesinde hareket etmek istediklerini ifade etti. Nilüfer Belediyesi, meclis üyeleri ve muhtarların bir yönetim ailesi oluşturduğunu belirten Bozbey, yapılan hizmetlere sahip çıkılmasını istedi. 

Muhtarlıkların birleştirilmesi ve yeni mahalle planlaması hakkında da bilgiler veren Başkan Bozbey, “Muhtarlıklarla ilgili yeni düzenlemeler yapmak istiyoruz. Nilüfer sürekli göç alan bir bölge ve daha iyi hizmet vermek için bazı bölgelerde yeni planlamalar yapacağız. Örneğin, Altınşehir’e bağlı olan Atabulvarı ile İzmiryolu-Osmangazi Hipodromu arasındaki bölgede yeni bir mahalle oluşturacağız. Ahmet Taner Kışlalı Caddesi’nin böldüğü Ertuğrul Mahallesi’ndeki bölgeleri ve ayrıca Özlüce’ye bağlı olan Batıkent’i ayrı bir mahalle olarak değerlendirme planımız var. Göçmen Konutları’nda sınır değişikliğiyle, Görkoop ile arasında  bir düzenleme yapacağız. Üniversite yerleşkesine 3 mahalle sınırı var. Yerleşkeyi Görükle Sakarya Mahallesi sınırlarına dahil ederek bütüncül bir plan yapmak istiyoruz. Bölgelerin isim varlığını da korumak için bir yerdeki muhtarlıkları tek çatı altında toplamak amacıyla yeni bir değerlendirme yapacağız” dedi. 

Yakın zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülecek olan Büyükşehir Yasası ile ilgili bilgilendirmelerde de bulunan Başkan Bozbey, yeni düzenlemelerle muhtarlık konusunda da köklü değişiklikler olacağına dikkati çekti. Ayrıca depreme karşı alınan önlemlerde en duyarlı ilçelerden birisinin Nilüfer olduğunun da altını çizen Bozbey, yakın zamanda konuyla ilgili eğitim seferberliği başlatacaklarını ve muhtarlarında gereken desteği vermesi gerektiğini dile getirdi.