haber

Bursa’nın en lezzetli festivali bu yılda Misi’den

Nilüfer Belediyesi tarafından 7.’si düzenlenen Misi Yerel Lezzetler Şenliği bu yıl da eski adı Misi olan Gümüştepe Mahallesi’ne renk kattı. Bursalıların büyük ilgi gösterdiği şenliğe Nilüfer Belediye Başkan Vekili Sami Kahveci’nin yanı sıra, CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Sena Kaleli, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, CHP İl Başkanı Metin Çelik ve Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin de katıldı. Havanın güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar geldikleri Misi’ye adeta akın ederken, kurulan tezgahlardan alışveriş yaparak hem ihtiyaçlarını giderdi hem de günün tadını çıkarttı.  

Şenliğin en renkli bölümlerinden biri olan ‘Yerel lezzetler yemek yarışması’nda özenle hazırlanan yemekler dereceye girmek için görücüye çıktı. Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Sami Kahveci ve Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu’nun da Bursa Profesyonel Aşçılar Derneği üyeleri ile birlikte jüri olarak yer aldığı yarışmada kadın dernekleri kategorisinde Görükle Kadın Dayanışma Kalkındırma ve Kültür Derneği birinci, Misi Kadınları Kültür ve Dayanışma Derneğice ikinci, Dağyenice Köyü Kadınları Dayanışma Derneği ise üçüncü oldu. Misi’nin yerel lezzetlerinin değerlendirildiği kategoride ise Meliha Akkan birinci, Enise Demir ikinci, Semra Zambak ise üçüncü seçildi.

Etkinliğin en ilgi çekici yarışması ise erkekler arasındaydı. Yemek yarışmasında kıyasıya mücadele eden kadınların bulaşıklarını yıkamak erkeklere düştü. Kendilerine verilen 5 litrelik su ile en hızlı şekilde, en temiz bulaşığı yıkamak için bu alandaki hünerlerini sergileyen erkekler renkli görüntüler oluşturdu. 5 yarışmacının yer aldığı yarışmada Mustafa Sevim mücadelenin galibi oldu.    
Şenlik ve yarışma katılımcılarına gösterdikleri ilgi nedeni ile teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkan Vekili Sami Kahveci, “Bölgedeki tarihi ve kültürel değerleri yaşatmak için organize ettiğimiz 'Misi Koruma ve Yaşatma Projesi'nin karşılığını bulması sevindirici. Misi’nin tarihi ve doğal güzelliklerini kazanması amacıyla tescilli tarihi yapıları birer birer restore ederek onlara yeni işlevler kazandırıyoruz.  Şimdi de burada yeni bir çekim alanı yaratmak amacı ile Misi’ye Kamp karavan alanı kazandırıyoruz” dedi.