Bülent Emin Yarar öğrencilere “72. Koğuş”u okudu

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün, yıl boyunca usta yazar Orhan Kemal’in anısına düzenlediği etkinlikler devam ediyor. 2017 Yılın Yazarı Orhan Kemal etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Kitap Okuma” etkinliğine bu kez oyuncu ve tiyatro yönetmeni Bülent Emin Yarar konuk oldu. Akkılıç Kütüphanesi’ndeki etkinliğe, Yıldırım İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Yönder Okulları’ndan öğrenci ve öğretmenler katıldı. Etkinlikte ilk olarak Orhan Kemal’in yaşam öyküsü öğrencilere anlatıldı. Daha sonra oyuncu ve yönetmen Bülent Emin Yarar, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından öğrencilere armağan edilen Orhan Kemal’in “72. Koğuş” adlı eserinden kesitler okudu.

Usta yazar Orhan Kemal’in, Bursa Cezaevi’ndeki yıllarından esinlenerek yazdığı “72. Koğuş” adlı eserini, etkileyici ses tonuyla okuyan Yarar, etkinliğe katılanlara, kitapta yazanları adeta yaşattı. Etkinliğin sonunda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, Bülent Emin Yarar’a teşekkür etti.