haber

Bursa Cup ITF Kadınlar Turnuvası’nda şampiyon İpek Soylu

Nilüfer Belediyesi destekleri ile Podyum Tenis Kulübü’nün toprak kortlarında 9 gün boyunca gerçekleşen 50 bin dolar ödüllü Bursa Cup ITF Kadınlar Turnuvası tamamlandı. Turnuvanın finalinde İpek Soylu ile Anastasia Sevastova kıyasıya mücadele etti. Sıcak havaya rağmen yoğun ilgi gösterilen finalde rakibini 7-5, 3-6, 6-1’lik setlerle 2-1 mağlup eden milli tenisçi İpek Soylu şampiyon oldu.


Maç sonu büyük sevinç yaşayan Soylu, kupasını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in elinden aldı. Maçtan sonra açıklama yapan Soylu, Bursa’daki ilk turnuvasında şampiyon olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Kendisini destekleyenlere teşekkür eden Soylu, hedefinin daha sonraki organizasyonlarda da birincilik olduğunu belirtti.


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’de Soylu ve Sevastova’yı kutlayarak, başarılarının devamını diledi. Nilüfer’in spor kenti olma yolunda hızla ilerlediğini kaydederek, “Nilüfer sporun her branşına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Podyum Park gibi bir tesisin Nilüfer’de olması mutluluk verici. Bizde Nilüfer Belediyesi olarak diğer branşlarda olduğu gibi tenise de gereken desteği vermeye hazırız. Yakında Türkiye’nin ilk ve tek jimnastik salonunu hizmete açacağız. Spor kenti Nilüfer her branşta iddialı ve ev sahibi olmaya devam edecek” diye konuştu.


Konuşmalarında ardından turnuvaya destek veren sponsor kurum ve emeği geçenlere günün anısına plaket verildi.