haber

Çağdaş Nilüfer'e özgürlük heykelleri

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu,  açık hava atölyelerinin yer aldığı FSM Bulvarı Hastane Alanı’nda düzenlenen kapanış kokteyliyle sona erdi. Geceye Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcıları Ahmet Çakıcı ile Recep Tanlak ve çok sayıda sanatsever  katıldı.

Başkan Bozbey yaptığı konuşmada insanın insanca yaşayabilmesi için sanatın yaptığı katkılara dikkat çekti. Nilüfer’de dört sempozyum boyunca yapılan 42 heykeli anımsatan Başkan Bozbey, anıtların toplumsal belleğin canlı kalmasında önemli görev üstlendiğini söyledi.

Bozbey şöyle konuştu: “Biz istiyoruz ki çağdaş kentlerin en önemli simgelerinden olan heykeller, Nilüferin dört bir yanında özgürlüğü temsil etsin. Parklarda, alanlarda, meydanlarımızda Nilüferliler özgürlüğün tadını çıkarırken, her biri birbirinden değerli sanatçılarımızın heykelleri onlara eşlik etsin. Bu çabamız doğrultusunda toplam 4 sempozyum, Nilüfer’e 42 heykel kazandırdı. Kültürün, sanatın, bilimin ve dayanışmanın örnek kenti Nilüfer, “kentine güvenen” bir mimari ile geleceğe taşınıyor. Tıpkı heykel sanatının önemli isimlerinden Joseph Beuys’un “İnsan toplumsal bir heykeldir” sözünde ifade ettiği gibi, anıtlar toplumsal belleğin canlı kalmasında önemli görev üstlenir. Biz Nilüfer Belediyesi olarak bu görevi, kentimize kazandırdığımız sanat eserleriyle yerine getirmeye devam edeceğiz.”

Bozbey konuşmasının ardından, sempozyumun danışmanlığını yapan  Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Görevlisi Ayhan Yılmaz ile sempozyuma katılan sanatçı ve sanatçı asistanlarına katılım sertifikalarını verdi. Bozbey, sanatçılarla birlikte yapılan sekiz heykeli de dikkatle inceleyerek, heykeltıraşları başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. 

5 Eylül’de başlayan “Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu”nun bu yıl ki teması “Özgürlük” olarak seçildi. Sempozyuma şu sanatçılar katıldı: Esfandyar Moradpour (İran), Gao Meng (Çin), Weongeun Kim (Güney Kore), Sergey Sbitnev (Ukrayna), Wu Fu Zhen (Çin), Viktar Kopach (Belarus), Meryem Samsun (Türkiye), Kezban Karahan (Türkiye), Ayhan Yılmaz (Türkiye)