haber

Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi projesine hibe

Hizmetleriyle Türkiye’de örnek ve lider olan Nilüfer Belediyesi, yeni projeleriyle de yurtdışından hibe alıyor. Bu projelerden biri de Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Strateji Geliştirme Müdürlüğü Nilüfer İnovasyon Merkezi ve hazırlanan “Çalı Kadın-Çocuk Akademisi” projesi.

Sürdürülebilir ekonomik büyümeye ve yoksulluğun azaltılmasına katkıda bulunacak güçlü kalkınma odaklı projeleri desteklemek amacıyla Avustralya Hükümeti tarafından finanse edilen Doğrudan Yardım Programı kapsamında Nilüfer Belediyesi’nin “Çalı Kadın-Çocuk Akademisi” projesi başvurusu Avustralya Büyükelçiliği tarafından fonlanmaya değer bulundu. 

Projeyle kadınların, sosyal, hukuksal, eğitim, sağlık hakları ve yurttaş hakları konularında çeşitli eğitimlerle bilinçlendirilmesi, farkındalıklarının artırılması ve haklarını savunmaları, yaşamda daha aktif rol almaları, çeşitli beceriler kazanmaları hedefleniyor. Böylece toplumsal gelişmeye de katkıda bulunulacak.

Proje kapsamında çocukların da bireysel ve toplumsal ilerleme için; sorarak, düşünerek öğrenen, analitik düşünebilen, alternatif üretebilen, haklarını savunan, esnek ve yaratıcı bireyler olmaları yönünde etkinlikler yapılması planlanıyor.

Proje kapsamında kadın hakları eğitimi, kadın sağlığı eğitimi, kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi, toplumsal cinsiyet eğitimi, aileleri çocuk istismarı konusunda bilgilendirme eğitimi, çocuk hakları ve çocuk istismarı konusunda bilgilendirme eğitimi gibi eğitimler verilecek. Ayrıca girişimcilik seminerleri, meslek edindirme kursları, çocuklara yönelik ek ders atölyeleri, geri dönüşüm, hayvan hakları eğitimleri ile sportif faaliyetler, müze gezileri, hobi kursları ve yaratıcı drama gibi etkinlikler düzenlenecek.