haber

Can dostlardan Soma’ya yardım eli

Tüm dünyadaki köpek ırklarının kayıt altına alınması ve köpek ırklarının gelişimi için bilimsel ve yönetsel organizasyonlar düzenleyen Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu, Nilüfer Belediyesi ile birlikte “3. Ulusal Köpek Irk Standartları Yarışması”nı Bursa’da düzenledi. Nilüfer Belediyesi Üçevler Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen yarışmaya 120 köpek katıldı. Doberman’dan  Dogo Argentino’ya, Kangal Çoban Köpeği’nden Akita cinsine kadar farklı ırk köpeklerin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada dereceye giren köpeklere kokart, kupa ve mama ödül olarak verildi.


Türkiye’ye ait köpek ırkları olan Kangal, Akbaş, Anadolu Mastifi, Kars Köpeği, Türk Kopoyları, Sultan Tazısı ve diğer köpek ırklarının uluslararası platformda Türkiye adına tescil edilmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen yarışmanın açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Nilüfer’de yaşayan her canlıya karşı sorumluluk taşıdıklarının altını çizdi. Kayaoğlu, “Nilüfer bugün köpek parklarıyla, kedi evleriyle, kuş evleriyle, her canlının mutluluğu için çaba gösteriyor. Bursa’nın modern yüzü Nilüfer’de kentleşmeye olduğu kadar, kentli kültürünü canlı tutmaya, insanların yalnızca birbirleriyle değil, tüm canlılarla bir arada yaşayabilmeleri için tüm koşulları sağlamaya çalışıyoruz. Yeşiliyle, kedisiyle, köpeğiyle, kuşlarıyla. Hatta son günlerde Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün adeta maskotu haline gelen kirpileriyle mutluluk endeksimizi yükseltmek hedefimiz. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz, özellikle çocukları bilinçlendirmek, hayvan sevgisini onlara aşılamak amacıyla birbirinden güzel organizasyonlar yapıyor. Aslında çocuklara hayvanları sevdirmek çok kolay. Asıl iş, yüreği sevgilere kapanmış yetişkinlere bunu anlatabilmekte. Yaşama hakkı ‘daha güçlü olanın’ değil, hepimizindir. Dünyadaki her canlı, hatta doğaya ait bir taş parçası, ya da bir damla su bile korunmayı hak eder,” şeklinde konuştu.


Bursa’da düzenlenen Köpek Irk Standartları Yarışması'nda Türkiye’de yaşayan köpek ırklarını kayıt altına almanın dışında farklı bir amacının da olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, yarışmadan elde edilen gelirlerin Mayıs ayında Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden ocağı faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine gönderileceğini söyledi.


Türkiye Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu Asbaşkanı Ozan Belkıs da, Türkiye genelinde her şehirde belirli tarihlerde düzenlenen ırk standartları yarışmaları ile yeni köpekleri kayıt altına almayı hedeflediklerini belirterek Bursa’da düzenlenen organizasyona Nilüfer Belediyesi’nin katkısından dolayı teşekkür etti.


Konularında uzman hakem heyetleri zorlu geçen elemelerin ardından dereceye giren köpeklere kupa ve ödüllerini takdim etti.