haber

Çınar Ağacı Nilüfer de görücüye çıktı

Nilüfer’de yaz etkinlikleri bu yıl da çeşitli organizasyonlarla devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yaz da Türk sinemasının seçkin yapımlarından biri olan ve finali Kestel’in Budaklı Köyü’ndeki 1200 yıllık çınar ağacının çevresinde çekilen ‘Çınar Ağacı’ filmi, Nilüfer’de gösterime sunuldu. Senarist ve yönetmenliğini Handan İpekçi’nin yaptığı filmde başrollerini usta oyuncular Nejat İşler, Nurgül Yeşilçay, H.Avni Danyal, Settar Tanrıöğen, Suzan Aksoy ve Ragıp Savaş paylaşıyor. 
Emekli öğretmen Adviye Hanım’ın biraz muzip, biraz huysuz kişiliğiyle çocuklarına hayatı zorlaştırıyor olsa da torunu Barış ile aralarında kurulan bağın anlatıldığı 120 dakikalık film, Fethiye Pazar Alanı’nda gösterime sunulurken izleyenlerden tam not aldı. Mahalle sakinleri filme büyük ilgi gösterirken, Nilüfer Belediyesi’ne böyle bir olanak sunduğu için teşekkür ettiler. 
Çınar Ağacı, Nilüfer’de 6 Eylül’e kadar çeşitli mahallelerde gösterilmeye devam ederken, halk dansları ve düzenlenecek konserler de yaz etkinliklerine renk katacak.