haber

Çocuklar Anadol’a kendi dünyalarını kattılar

İstanbul’dan başlayan, Mudanya ve İznik’i kapsayan ralliye 43 otomobil katılırken, organizasyon içinde belirlenen sosyal sorumluluk projesi ise Hasanağa’da gerçekleştirildi. 

Nilüfer Belediyesi ve Osmangazi Rotary Kulübü’nün desteğiyle Hasanağa İlköğretim Okulu’nda düzenlenen organizasyona, 23 Nisan Klasik Otomobil Bahar Şenliği'nde yer alan araçların tamamı katıldı.

Proje kapsamında klasik otomobiller hakkında bilgilendirilen çocuklar, kendilerine  kulüp üyesi Cengiz Artam tarafından  bağışlanan Anadol marka Türk Otomobilini Bursa, İstanbul ve Cumhuriyet temaları çerçevesinde boyadılar. Hasanağa İlköğretim Okulu resim öğretmeni Evinç Erciyas rehberliğinde 12 çocuğun 10 gün süresince boyadığı otomobil 23 Nisan kutlama töreni sonunda görücüye çıktı. Kulüp üyeleri ve Hasanağalılar'ın beğenisine sunulan otomobil davetlilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

CHP Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli ve İlhan Demiröz, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya’nın da katıldığı tören klasik otomobil tutkunları ile Bursalılar'ı bir araya getirdi.

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu sosyal sorumluluk projesi aslında Türkiye’nin gündemine taşınacak bir etkinlik. Klasik Otomobil sevgisini çocuklara aşılayan bu etkinlik için Türkiye klasik otomobil kulübüne teşekkür ediyorum. Özellikle Bursa’da otomobil sektörü önde gelen sektörlerden biri. Bunun yanında hepimiz Türkiye’nin Anadol markasını hiç unutmuyoruz. 1966 yıllarında üretilen bu Anadol’u 2012‘nin Bursa'sında, Hasanağa İlköğretim Okulu öğrencileri ile buluşturmak çok anlamlı. Çocuklar da klasik otomobil kulübünün kendilerine ulaştırmış olduğu bu Anadol’u kendi dünyaları ile süsleyerek çok daha büyük bir anlam kattılar. Üretilen ilk Türk otomobilini boyayarak otomobil tarihi ile tanıştılar. Onları da tebrik ediyorum,”dedi.

Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Saydun Gökşin de “Baharın geldiği bu aylarda, yeşilin her rengini barındıran Yeşil Bursa'da gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik ve çocukların yaratıcılıkları bizi çok etkiledi. Bütün katılımcılara ve özellikle çocuklara teşekkür ediyorum,” diye konuştu. Konuşmaların ardından organizasyonda emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi.