haber

Çocuklara atık ve geri kazanım eğitimi verildi

Nilüfer ilçesinde bulunan anaokul, ilkokul, ortaokul ve liselerde verilen eğitimler sonucunda çevre ve doğa dostu Nilüfer’i oluşturmak için öğrencilerle bir araya gelen Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Çevre Mühendisi Gül Aydın, öğrencilerde atık ve geri kazanım bilincinin oluşmasını istediklerini belirtti. Şahinkaya Okulları’nda verilen eğitimlerde öğrenciler tarafından hazırlanan Tutku isimli kısa filmin gösterimi yapılırken, Egeberk Anaokulu’nda ise çeşitli oyunlarla miniklerde temiz çevre bilincinin oluşması sağlandı.


Sınav Okulları’nda ise “Çevre için düşün ve seçimini yap” sloganıyla her ay proje hazırlayan öğrenciler arasından Emirhan Toklar ve Zehra Üstünel, Dünya Çevre Günü dolayısıyla hazırladıkları projeleriyle ödül almaya hak kazandılar.


En çevreci çocuk: Toprak 

Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün Egeberk Anaokulu’nda düzenlediği eğitimler sırasında 5 yaşındaki anaokulu öğrencisi Toprak Odağ çevre duyarlılığıyla dikkatleri üzerine çekti. Eğitimler sırasında söz alan 5 yaşındaki Toprak, büyüklerinin çevreye duyarlı olmadığını söyledi. Toprak Odağ’ın, “Çevreyi çok seviyorum. Büyüklerim her zaman yollara kağıt, su şişesi gibi şeyler atıyor. Ben onları uyardığımda benim sözümü dinlemiyorlar. Siz de büyükleri uyarır mısınız?” demesi üzerine harekete geçen Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Toprak’ın oturduğu siteye geri dönüşüm kutuları ve çeşitli broşürler bıraktı. 5 yaşındaki Toprak’ın küçük yaşta çevre bilinciyle hareket etmesini ödüllendiren Temizlik İşleri Müdürlüğü, Toprak’a teşekkür belgesi ve çevre konulu kitaplar hediye etti.