haber

Cumhuriyet Kadınları’nın anlamlı buluşması

Nilüfer Belediyesi’nin katılan tüm kadınlara karanfil dağıttığı etkinliğe büyük ilgi gösterilirken Cumhuriyet Kadınları Derneği Bursa Şube Başkanı Sultan Yurdunal, kendilerine destek veren sivil toplum örgütleri ve derneklere de teşekkür etti.

Yurdunal yaptığı konuşmada Meclis Milli Eğitim Komisyonu’nda görüşülmekte olan 12 yıllık kademeli eğitimin sakıncalarına değinirken, kahvaltıda tasarının iptal edilmesine yönelik imza da toplandı. Yurdunal konuşmasında “İnsanlığın ve Cumhuriyet’in yasaları bize yol göstermeye devam edecek,” vurgusunu yaptı. 

Kahvaltıya katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de konuşmasına “Cumhuriyet’in aydınlık geleceğine katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim,” sözleriyle başladı. Kademeli eğitim sistemine eleştiri getiren Bozbey, kadın erkek eşitliğiyle ilgili görüşlerini de paylaştı. “Kadın yaşamın her alanında erkeklerle aynı haklara sahip olmalıdır, bizim eşitlikten anladığımız budur,” diyen Bozbey, Başbakan’ın üç çocukla ilgili taleplerine atıfta bulundu. Yapılan araştırmaların sonuçlarına göre bir ya da iki çocuk sahibi kadınların mesleklerini sürdürebildiklerini aktaran Başkan Bozbey, “Bilimsel gerçekler üç çocuğu olan kadınlarınsa evlerine döndüklerini gösteriyor. Üç çocuk diye diretilmesi belki de bundan. Bence kadın erkek dayanışması çok önemlidir ve birliktelikler bu dayanışma çerçevesinde sürdürülebilmelidir,” dedi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın sorunlarının daha çok dile getirilmesini isteyen Nilüfer Belediye Başkanı, “Kadınlarımızı bir güne sığdırmak doğru değil. Bence kadınlar siyasette de, iş yaşamında da, sosyal alanlarda da daha çok var olmalılar,” görüşünü paylaştı.