haber

Nilüfer’de kuaförlere hijyen eğitimi

Nilüfer Belediyesi halk sağlığına yönelik çalışmalara devam ediyor. Erkek kuaförlerin ardından bu kez de Bursa Kuaförler Odası ile birlikte Bursa ve Nilüfer’deki kadın kuaförler bulaşıcı hastalılardan korunma ve hijyen konularında bilgilendirildi. Çok sayıda kuaför ve güzellik salonu uzmanının ilgi gösterdiği toplantıda, katılımcılara Dr. Yaşar Kızılırmak ve Gıda Mühendisi İsmail Helvacı tarafından bilgiler verildi. 

Her mesleğin bir etiği olduğunu ifade eden ve kuaförlerin de meslek etiği gereği çevreye zarar vermeyen, bireye saygı gösteren, halk sağlığına zarar verecek davranışlardan uzak duran bir yaklaşım sergilemesi gerektiğini vurgulayan Dr. Yaşar Kızılırmak, “Bulaşıcı hastalıklar genelde kan ve sıvı yoluyla geçer. Bu sebeple kullandığınız aletleri sık sık dezenfekte etmelisiniz. Kendi sağlığınızı ve müşterinizin sağlığını korumak zorundasınız. Şüpheli bir durum gördüğünüzde mutlaka eldiven kullanın. Virüs, dış ortamda kısa sürede canlılığını yitirse de önlem alınmazsa manikür, pedikür ve epilasyon uygulamalarında önce size daha sonra da müşterilerinize bulaşabilir” dedi.  

İş yerlerindeki hijyen konusunda katılanları bilgilendiren Gıda Mühendisi İsmail Helvacı ise çalışmalar sırasında sık sık ellerin yıkanmasını vurgulayarak, hijyen etiğine göre faaliyet göstermenin hem sağlık hem de ticari açıdan çok önemli olduğunu dile getirdi.