haber

Dernekler Yerleşkesi gün sayıyor

20 sosyal ve kültürel derneğin bulunacağı ve aynı zamanda 100 derneğinde adresinin yer alacağı yerleşke, sivil toplum örgütlerini tek çatı altında toplayacak.

Nilüfer Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısı Konak Kültürevi’nde yapıldı. Birçok madde karara bağlanırken, Başkan Mustafa Bozbey meclis üyelerine devam eden projeler hakkında bilgi verdi. Konak Kapalı Pazaryeri altında yapılan Dernekler Yerleşkesi’nin 22 Mayıs’ta saat 18.00’de açılacağını dile getiren Başkan Bozbey, “Bu projeyle birçok dernek tek çatı altında toplanacak. 20 sosyal ve kültürel derneğin burada birer odası bulunacak. Ayrıca 100 derneğin de kendilerine ait dolabı olacak ve yazışma adresi de yerleşkenin adresi gösterilebilecek. Görevli arkadaşlarımız dernekler ile arayanlar arasında köprü kuracak ve iletişimi sağlayacak. Yerleşkede ayrıca 6 salon bulunacak ve burada dernekler toplantı ve sunum yapabilecek. Böylece dernekler Nilüfer’de tek çatı altında toplanarak hem yer sahibi olacak hem de etkinlik ve organizasyon yapabilecek,” dedi. 

Başkan Bozbey, yapımı devam eden belediye hizmet binasına gelecek yılın Ağustos ayında taşınmayı planladıklarını kaydederken, Anadolu Arastası içinde alt yapı ihale çalışmalarına devam edildiğini belirtti. 

Bozbey ayrıca, Nilüfer’de yüksek gerilim hattı altında bulunan çocuk oyun grupları ve yürüyüş yollarının da kaldırılıp yeşil alana çevrileceğini ifade etti.