haber

Dünya Barış Günü'nde Fransa'da kardeşlik protokolü

Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımına önem veren Nilüfer Belediyesi, yurtiçi ve yurtdışındaki kardeş kentlerine bir yenisini daha ekledi. Dünya Barış Günü’nde düzenlenerek iki belediye arasındaki dostluğu perçinleyen protokol törenine Chalette Sur Loing Belediye Başkanı Franck Demaumont, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Türkiye’nin Fransa Başkonsolosu Turgut Rauf Kural ve Fransa’da yabancı kökenlilerin kurduğu ve iki kent arasındaki ilişkilerin gelişmesine büyük katkı koyan  sivil toplum örgütü ACOTAM Başkanı Hamza Yıldız da katıldı.

İki belediye başkanı protokolü imzaladıktan sonra birlikte açıklama yaptı. İmzalanan protokolün iki kent arasında özellikle sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda üretilecek bir çok projeye kapı açacağını belirten başkan Bozbey,”Çok sayıda Türk vatandaşımızın yaşadığı kardeş şehrimizi çok önemsiyor, burada kendimizi evimizde hissediyoruz. Ayrıca Dünya Barış Günü gibi anlamlı bir günde bu protokolü imzalamak bizi mutlu etti. Bugün ayrıca Filistinli kardeşlerimiz için de dünya barış gününde, barış içinde yaşayacakları bir dünya diliyorum,” dedi.
  
Chalette Sur Loing Belediye Başkanı Franck Demaumont, “Ortak değerlerimizi güçlendirmek adına Nilüfer Belediyesi’yle gerçekleştireceğimiz kardeşlik bizim için çok önemli. Aynı zamanda Türk toplumunu daha iyi tanımak ve entegrasyon adına da kardeşliğin katkısı büyük olacak. Belediye Meclisimiz bu duygularla iki kentin kardeşliğini mutlulukla kabul etti.  Şimdi kültürel, sportif, sosyal anlamda da beraber çalışma olanağı bulacağız,” şeklinde konuştu.