haber

e-Belediyecilik'te Nilüfer farkı

Bursa’da ilk kez düzenlenen kongrenin açılışına Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Milletvekili Mustafa Öztürk, BTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Esgin, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve sektörde faaliyet gösteren firma temsilcileri ile yazılım uzmanları katıldı. 

Kongre’nin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, son yıllarda hızlı bir gelişim kaydeden yazılım sektörüne paralel olarak Nilüfer’de e-belediyecilik uygulamalarına ağırlık verdiklerini söyledi. Bozbey, “Her zaman yeni uygulamalara ve gelişen yazılım teknolojisine açık olan belediyemiz, taleplere hızlı bir şekilde cevap verebilmek, vatandaşlarımızla iletişimimizi güçlendirme, yerel hizmetleri doğru, güvenilir, kolay, hızlı, fonksiyonel kullanmak amacıyla bu konudaki öncü rolünü sürdürecektir,” diye konuştu.

BİSİAD ve Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Osman Akın ise Türkiye'nin bilgi ve teknoloji üretir noktaya ulaştığını vurguladı. Akın sektörün gelişim için kullanıcılara “Aynı verimi hatta daha fazlasını alacağınız bir durumda yerli üretimi tercih edin. Yerli yazılıma duyulacak güven ülkemizi de daha ileriye taşıyacak. ”diye seslendi. Vali Karaloğlu da konuşmasında yazılım konusunun ülkeler için bile milli bir güvenlik sorunu haline geldiğini kaydederek, Türkiye’nin her alanda ama özellikle de, güvenlik alanında milli bir yazılımlara ihtiyacı olduğu kaydetti.

Kongrede, Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği (BİYESAM) Başkanı Şadi Özdemir’in yönettiği “e-Devlet Uygulamaları, Yerel Yönetimler” başlıklı ilk oturum, Başkan Bozbey’in yanı sıra, yazılım firması NETCAD’ın kurumsal temsilcisi Dr.Emin Bank ve sektörde yazılım geliştirme-mühendislik hizmeti sunan Litera Grup yetkilisi Hilmi Haşal’ın katılımı ile gerçekleşti. İmar uygulamalarından, planlama, adres bilgi sistemleri ve park ve bahçe hizmetlerine kadar e-belediyecilikteki yazılım olanaklarının ele alındığı oturumda Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin e-Belediyecilik hizmetleri hakkında kısa bir sunum yaptı. Mustafa Bozbey; borç sorgulama ve ödeme, kent rehberi gibi uygulamaların yıllardır devam ettiği Nilüfer Belediyesi’nde, ruhsat takip sistemi, araç takip sistemi, deprem izleme istasyonları ve afet bilgi sistemi gibi pek çok e-Belediye uygulamasını Türkiye’de ilk kez hayata geçirildiğini kaydetti.  Bozbey, “Vatandaşlarımızın evinden bile çıkmadan elektronik ortamda belediye hizmetlerinden yaralanmasını sağlayan bu dönüşüm katılımcılık, şeffaflık ve demokrasinin gelişimi açısından son derece önemlidir,” diye konuştu.