haber

Eşitlik Birimi deneyimlerini aktardı

Türkiye’de ilk defa Nilüfer Belediyesi tarafından 2009 yılında kurulan Eşitlik Birimi, deneyimlerini farklı kurumlarla paylaşmaya devam ediyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarını titizlikle sürdüren Nilüfer Belediyesi Eşitlik Birimi tarafından Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıya, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, Eskişehir Eşitlik Platformu üyeleri, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Bircan Uysal, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gül Günaydın ve Nilüfer Belediye Meclisi Eşitlik Komisyonu üyeleri katıldı.

Sabancı Vakfı ve Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen “Toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme eğitimi” projesi kapsamında, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Eşitlik Platformu üyelerine Nilüfer Belediyesi’nin deneyimleri aktarıldı.

Nilüfer Belediyesi Eşitlik Birimi Sorumlusu Canan Kızılaltun’un sunumuyla düzenlenen  toplantıda Nilüfer Belediyesi’nin eşitlik politikaları anlatıldı.Toplumsal cinsiyet eşitliğine yerel yönetimlerin yaklaşımını değerlendiren Kızılaltun, amaçlarının kadınların karar mekanizmalarına katılımını arttırmak, gündelik yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik politikayla  stratejiler belirlemek ve ilgili tüm paydaşlarla işbirliği ve koordinasyonu sağlamak olduğunu belirtti.

Canan Kızılaltun, Nilüfer Belediyesi’nin stratejik planlarla cinsiyet eşitliği ve engelli çalışmaları hakkında kurumsal gelişimin sağlanmasını hedeflediklerini söyledi. Toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımının belediye genelinde yaygınlaştırıldığını ifade eden Eşitlik Birimi Sorumlusu Canan Kızılaltun, halkın beklentilerinin tespit edilmesinde cinsiyet eşitliğinin de önemli olduğunu söyleyerek, yapılan anketlerle kadın dostu kentler, ekolojik planlama ve toplumsal cinsiyet eşitliği ile cinsiyet duyarlı bütçe oluşturulmasının hedeflendiği sözlerine ekledi.