haber

Feryal Öney’den 1 Mayıs’a Çağrı Konseri

Nilüfer Kent Konseyi İşçi Hakları Grubu ve Bursa Halkevleri iş birliğiyle 3 Fidan Parkı’nda 1 Mayıs’a Çağrı Feryal Öney konseri düzenlendi. Konsere büyük ilgi gösteren halk, çimenlere oturarak Feryal Öney’i dinledi. Aşık Mahsuni Şerif, Zülfü Livaneli, Neşet Ertaş gibi ustalardan türküler söyleyen Feryal Öney’e izleyenler de eşlik etti. Halayların çekildiği, zaman zaman hep bir ağızdan barış ve özgürlük sloganlarının atıldığı konserde, Feryal Öney dakikalarca alkışlandı.

 

Konser sonunda konuşma yapan Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, Nilüfer’in sanatın, kültürün, demokrasinin, barış ve özgürlüklerin yaşandığı örnek ve lider bir kent olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, “İşçi ve insan hakları adına gerçekleştirdiğimiz bu konserde 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı daha büyük coşku ve güçlü bir sesle kutlamak istedik. Özgürlük ve barış için 1 Mayıs’ta meydanlarda olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Bursa Halkevleri adına açıklama yapan Elif Güven de “İş cinayetlerinde ölmediğimiz, işsiz kalmadığımız, emeğimizin hakkını alabildiğimiz, iş ve gelecek güvenceli, kadınların toplumsal yaşamdan dışlanmadığı, erkek şiddetiyle öldürülmediği, cinsiyet ayrımcılığının yaşanmadığı bir ülkede yaşamak istiyoruz. Tüm emekçileri eşitlik, kardeşlik ve barış için 1 Mayıs’ta meydanlara davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Şazi Çavuşoğlu, Feryal Öney’e çiçek vererek teşekkür etti.