haber

Nilüfer Belediyesi Drama Atölyesi öğrencileri yeteneklerini sergiledi

Nilüfer Belediyesi Drama Atölyesine katılan tiyatro meraklısı 12 çocuk, 6 ay süren eğitimin ardından hazırladıkları oyunu sahneye koydu. Özgürtürk Çalık’ın eğitmenliğinde sahnelenen oyun Konak Kültürevi’nde izleyici ile buluştu. Ali İhsan Akbulut,  Betül Gedik,  Betül İzgi, Bilge Kevser Yıldız, Cumaali Bozacıoğlu, Hüseyin Yusuf Öztürk, İlhan Öztürk, Melike Yılmaz, Özgenur İzgi, Şevval Halaçoğlu, Yusuf Ali korkmaz ve Yusuf Emre Aktan’ın rol aldığı oyun büyük beğeni topladı.


Oyunda, ülkeyi yönettikleri sırça sarayda yaşayan kral ve kraliçenin, başına bir şey gelmesinden endişe ettikleri kızlarının sarayın dışına adım atmasına izin vermemeleri ile başlayan olaylar konu ediliyor. Saraydan kovulan büyücünün, tembel köylüler ile krala bir oyun oynamaya karar vermesi ile de işler iyice karışır. Ancak işler planlandığı gibi gitmez. Bu sırada çalışan köylü kadınlar ve prensese âşık olan delikanlı da olaylara dâhil olur.


Büyük alkış alan oyunun sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Rahşan Duygu Tursun minik tiyatrocuları çiçek vererek kutladı.