haber

FSM Bulvarı’nın geleceği masaya yatırıldı

Nilüfer Kent Konseyi 15. Olağan Genel Kurulu Konak Kültürevi’nde gerçekleşti. Divan Başkanlığını Nilüfer Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Gül Sayan Atanur’un yaptığı genel kurula Mahalle Komiteleri Üyeleri, meslek odaları temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. “FSM Bulvarı yenileniyor, nasıl yenileneceğine siz karar verin” başlıklı toplantıda Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin FSM Bulvarı’nda  yapacağı düzenlemeler ele alınarak görüşler dile getirildi.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından açılış konuşmasını ilk olarak Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp yaptı. Kent Konseylerinin amacı ve çalışmaları hakkında genel bilgiler veren Enginalp, katılımcılığın önemini vurguladı. FSM Bulvarı’nın geleceğinin şekilleneceği toplantıya katkı sunan etkin yurttaşlara teşekkür eden Enginalp, “Kentler planlanırken gelecek düşünülmeli. FSM Bulvarı’nda da artık birtakım sorunlar çözüm bekliyor. Bu toplantıda sorunların çözümü için önerileri masaya yatıracağız” dedi.


Toplantıda Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Emel Yorulmaz da bulvarın fiziki yapısı ve hazırlanan proje hakkında teknik detaylar verdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ilk hazırladığı projede araç önceliği olduğunu sonra ise bir takım değişiklikler yapıldığına dikkat çeken Yorulmaz, “Biz de Nilüfer Belediyesi olarak örnek bir proje hazırladık. Büyükşehir Belediyesi daha sonra projesinde değişikliğe giderek bize benzer bir çalışma ortaya çıkardı. Bulvarlar yaya, insan öncelikli olmalı. Biz orada insanlar daha fazla zaman geçirsin, araçlarıyla gelip geçmesin istiyoruz. Yaya, bisiklet yolu olacak düzenlemelerde orta refüjünde geniş tutularak raylı sisteme zemin hazırlanmalı ”dedi.


“FSM’DE PROJE DEMOKRASİSİ UYGULANMALI”


Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart da büyük kentler için ulaşımın en temel sorun olduğuna dikkat çekerek, “Temel sorun ulaşım çağdaş yaklaşımlar ve insan öncelikli çalışmalarla çözülür. Bir proje hayata geçirilirken tüm paydaşların görüşü alınmalı. Proje demokrasisi olmayan bir çalışma başarılı olamaz. Bunun örneklerini kentimizde sıkça gördük. FSM Bulvar projesinde de demokrasi olmalı. Büyükşehir ve Nilüfer Belediyesi ortak çalışarak ilgili kurum ve kuruluşlardan proje grubu oluşturmalı. Bize kalsa FSM Bulvarı tamamen araç trafiğine kapatılmalı. Kent yöneticileri proje yaparken kendi hayallerini değil, halkın geleceğini düşünmeli” diye konuştu.


Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şubesi Başkanı Necla Yörüklü de bir projede meslek gurubu olarak tüm canlıları düşündüklerini ifade ederek, “Biz sadece yol, bina düşünmeyiz. Tüm canlıları o lokasyon içerisinde görürüz. FSM Bulvarı ortak akılla yeniden şekillenmeli. Oda olarak biz de elimizden geleni yapmaya hazırız” diye kaydetti. Toplantıda FSM Bulvarı’na sınırı olan Fethiye, Esentepe, Barış, İhsaniye ve Esentepe Mahalle Komitesi Üyeleri de söz alarak görüşlerini dile getirdi.