Genç Tema’dan atık atılımı

Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenen eğitimde, Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden Gül Aydın, ilçelerinde bulunan Uludağ Üniversitesi’nin büyük bir şans olduğunu belirterek, gençlerle çalışmaktan, gençlerin bu konuya eğilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

11 Mart 2013 ve 15 Mart 2013 tarihlerinde Görükle Sakarya Mahallesi ve Görükle Dumlupınar Mahallesi’nde kapı kapı dolaşarak bilgilendirme çalışması yaptıklarını ve 3000 kişiye ulaştıklarını belirten Aydın, 2013 yılında özellikle Görükle bölgesinde geri kazanım toplamasında büyük bir artış beklediklerini söyledi.

1995 yılından bu yana aralıksız geri kazanım toplayan, toplama grafiklerini her yıl bir adım ileri taşıyan Nilüfer Belediyesi’nin bu konudaki deneyimlerinin de aktarıldığı eğitimde, çevreye duyarlı ve bilinçli gençlerden oluşan Genç Tema üyeleri, atıktan çevreye, ülkenin genel yönetmelik ve yaşam tarzından, gelecekte kurulacak sistemlere birçok konuda bilgi sahibi oldu.

Üniversitede bu bilincin oturması amacıyla toplantıların devam edeceğini vurgulayan Genç Tema Topluluğu Temsilcisi Gizem Çınar, çok daha geniş katılımlı toplantılarla tüm üniversiteye bu konuyu duyurmak istediklerini vurguladı.