haber

Genç yazar Fadime Uslu, Nilüfer'de

Nilüfer Belediyesi, kültür-sanat etkinlikleri kapsamında birçok başarılı ismi Bursalılarla buluşturmaya devam ediyor. Yazdığı kitaplarla okurların dikkatini üzerine çekmeyi başaran ve Gölgede Yaşamak adlı kitabıyla 2011 Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü kazanan Fadime Uslu, Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi’nde kitap dostlarıyla bir araya geldi.


Kaleme aldığı kitaplarının içeriği ve karakterler hakkında bilgi veren Uslu, yapılan söyleşilerin yazar için çok önemli olduğuna dikkati çekti. Yazar için alınan ödüllerin sorumlulukları arttırdığına da değinen Uslu, aldığı Yunus Nadi ödülünden sonra öykü ve yazılarında daha titiz ve eleştirisel gözle bakış sergilediğini ifade etti. Yazmaya küçük yaşta karar verdiğini belirten ve annesinin okuduğu masal, hikayelerden çok etkilendiğini kaydeden Uslu, çocuk kitabı yazmanın da ayrı bir keyif olduğunu söyledi. Sınıf öğretmeni olduğu için çocuk edebiyatına ilgisinin daha da arttığını ifade eden Uslu, inanç ve sabırla hareket edildiğinde başarının geleceğini dile getirdi.

Öykü kurgularken karakterlerin kendiliğinden oluştuğunu ifade eden Uslu, yazarken eleştirisel gözle bakmanın yapılan işe çok daha fazla önem verildiğinin göstergesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Uslu, söyleşi öncesi kitaplarından öykü ve bölümler de okuyarak, okurlarıyla sohbet etti.