haber

Nilüfer Kent Konseyi başkanını seçti

Yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılması, kentlilik bilincinin geliştirilmesi ve çok ortaklı yönetim tarzının yerleşmesini sağlamak amacıyla kurulan Nilüfer Kent Konseyi, Konak Kültürevi Serdar Şafak Sahnesi’nde yapılan Olağan Genel Kurul ile yeni başkanı ve yürütme kurulunu seçti. Katılımın yoğun olduğu genel kurulda ilk olarak Nedret Yayla başkanlığındaki divan heyeti oluşturuldu. Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Şazi Çavuşoğlu seçim öncesi yaptığı konuşmada  Nilüfer Kent Konseyi’nin faaliyetleri hakkında bilgi vererek “Nilüferlilerin kendisini yönetimin bir parçası olarak görmesi için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Yeni seçilecek başkanımız ile birlikte, belirlediğimiz hedefler doğrultusunda özellikle mahalle komiteleri sisteminin etkinliğini artırmak için elimizden geleni yapacağız,” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de sivil inisiyatifin önünü açmak ve Nilüferliler'in yerel yönetimde söz sahibi olabilmesi için Nilüfer Kent Konseyi’ne destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Bozbey, “Özellikle mahalle komiteleri çok önemli. Birileri ‘ne gerek var’ dese de vatandaş eğer o mahallede yaşıyorsa söz sahibi olduğunu bilmeli, yaşadığı sorunlara karşı sunduğu çözüm önerileri ile kendisinin bir şeyleri değiştirebildiğini kendisinin de yönetimde katılımcı olduğunu hissetmeli. Geleceğin de yerel yönetim anlayışı zaten bu olacak,” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 150 delegenin oy kullandığı seçimde başkanlığa Atlıhan Öge seçildi. Yapılan oylamalar sonunda Devrim Tutkuateş TMMOB Temsilcisi, Erol Yılmazer Muhtarlar Temsilcisi, Burak Öztürk, Turhan Aras, Nuri Han STK Temsilcisi, Ali Şık ve Nuray Adal Yürütme Kurulu Üyesi ve Prof. Dr. Emel İrgil ise Üniversite Temsilcisi olarak yürütme kurulunda yer aldı.