haber

Gençlere kucak açan merkeze büyük ilgi

Nilüfer Belediyesi’nin, gençlerin kullanımına yönelik düzenleyerek hayata geçirdiği Nilüfer Gençlik Evi, büyük ilgi görüyor. Nilüfer’deki gençlerin buluşma adresi haline gelen tesis, son bir ayda yaklaşık 3 bin kişiye ev sahipliği yaptı.

 

Nilüfer Belediyesi’nin 2020 yılında yeniden düzenleyerek Görükle’de hizmete sunduğu ve Nilüfer Kent Konseyi’nin çalışmalarını yürüttüğü Nilüfer Gençlik Evi, gençlerin ortak buluşma noktası haline geldi. 15-29 yaş aralığındaki tüm gençlerin kullanımına açık olan Nilüfer Gençlik Evi kısa sürede, Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin, topluluklarla gençlik dernekleriyle ortak çalışmalar yürüttüğü, yeni projeler geliştirdiği Gençlik Evi, her gün çok sayıda genci bir araya getiren bir mekan haline geldi. Gençlik Evi sadece Aralık ayında  2 bin 782 genci ağırladı. Özellikle üniversite gençliği ve öğrenci topluluklarının aktif olarak kullandığı tesis, ziyaretçilerine toplantı, etkinlik ve ders çalışma alanlarıyla zamanı verimli kullanmaları için olanak sağlıyor. Her gün saat 24.00’a kadar öğrencilere yönelik hizmet veren merkez, sınav döneminde 24 saat boyunca açık kalıyor. Son bir ayda 2 bini aşkın öğrencinin ders çalışmak için ziyaret ettiği Nilüfer Gençlik Evi’nde 23 farklı öğrenci topluluğu 43 etkinlikte 750 genci konuk etti.

Gençlik Evi’nde çalışmalarını sürdüren öğrenciler sunduğu imkandan dolayı Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür ederek, uygulamanın örnek olmasını diledi. Fizik şartları gereği ders çalışma noktasında Nilüfer Gençlik Evi’nin ayrı bir motivasyon sağladığını belirten öğrenciler, sosyal hayatta da keyifli anlar yaşadıklarını dile getirdiler. Ekonomik olarak zor günler yaşanan günümüzde öğrenci topluluklarına da toplanma imkanı sağlanmasının önemine dikkat çeken gençler, kendilerini geliştirmeye yönelik projelerin içerisinde bulundukları için mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.