haber

Gölyazı’yı kalkındıracak projeleri incelediler

Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin, Gölyazı’yı hak ettiği yere taşıyacak projeleri hakkında Vali Karaloğlu’na bilgi verdi.

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç ile birlikte tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle ünlü Gölyazı Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Gölyazı Mahalle Muhtarı İbrahim Şahin’in de katıldığı ziyarette, mahallede yapılan çalışmalar yerinde incelendi.

Başkan Bozbey, Vali Karaloğlu ve beraberindeki heyet, geçimini balıkçılık ve gölde tekne gezisiyle sağlayan yurttaşları da sahilde ziyaret edip öneri ve taleplerini dinlediler. 

Gölyazı’nın hem tarihi hem de coğrafi yapısıyla Bursa’nın en önemli merkezlerinden biri olduğunu belirten Vali Karaloğlu, “Mahalle halkımız geçimini ağırlıklı olarak balıkçılık ve zeytincilikle sağlıyor. Bünyesinde büyük bir turizm potansiyelini barındırmasına rağmen, pastadan gerekli payı alamıyor.  Gölyazı’nın daha iyi tanıtılması, mahalle  halkının yaşam kalitesinin artırılması için Valiliğimiz ve Nilüfer Belediyemiz ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmaları incelemek, mahallemizin bizlerden taleplerini dinlemek için buradayız. Burada, konaklayan turist sayısını artıracak projelere ihtiyaç var. Gölyazı ve çevresi, doğal yapısı korunarak daha güzel ve çekici bir hal alacaktır” şeklinde konuştu.

Gölyazı’da turizm faaliyetlerini artıracak projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Karaloğlu, mahallede kooperatif kurulması halinde desteklerinin artacağını söyledi.

“Yeni projeler Gölyazı’nın cazibesini artıracak”

Başkan Bozbey ve Vali Karaloğlu Nilüfer Belediyesi’nin Bursa Valiliği’nin desteğiyle restore ettirdiği binayı da gezdiler. Binadaki çalışmayı beğenen Vali Karaloğlu bu tür çalışmalarının devamının gelmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Bozbey de Gölyazı’da 2 evin restorasyon çalışmasının devam ettiğini, başka binaların da restore edileceğini kaydetti.

Gölyazı balıkçılarına ve gelen ziyaretçilere yönelik yeni projeler hazırladıklarını da belirten Başkan Bozbey “Seyir terası ve dubalı iskele projesi üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Proje tamamlandığında örnek olacak. Ağlayan Çınar ve meydan çevresinin düzenlenmesiyle birlikte Gölyazı’nın çehresi değişecek” dedi.

Gölyazı’nın tarihi kimliğinin korunması için çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Bozbey “Turizm potansiyeli açısından büyük bir zenginliğe sahip Gölyazı Mahallesi’ni hak ettiği noktaya taşımak istiyoruz. Geçmişte kilise olarak kullanılan yapıyı restore edip Kültürevi olarak hizmete sunmuştuk. Göl Yazıevi de yazarlarımızın hizmetinde. Restorasyonu yakın zamanda tamamlanan yel değirmeni ile de ödül aldık. Mahallede kaçak yapılaşmanın önüne geçtik. Mahalleyi belirli günlerde araç trafiğine kapatarak, Nilüfer Belediyesi’nin tahsis edeceği araçlarla ziyaretçilerin  Gölyazı’nın her noktasına ücretsiz bir şekilde ulaşımını sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediyesi tarafından Gölyazı esnafı için yapılan satış ünitelerini de gezen Vali Karaloğlu, projeyi çok beğendiğini ifade etti. Karaloğlu, “Gölyazı esnafı bu sayede vatandaşlara hijyenik ortamda kaliteli hizmet sunuyor” şeklinde konuştu.

Başkan Bozbey, Vali Karaloğlu ve beraberindeki heyet, incelemenin sonunda mahalle halkıyla çay içip sohbet ettiler.