haber

Görükle ve Dumlupınar'ın yeni muhtarlık binaları ve pazaryeri hizmete açıldı

Nilüfer Belediyesi Görükle ve Dumlupınar mahallelerinde örnek bir projeye daha imza attı. Görükle-Dumlupınar mahalleleri muhtarlık hizmet binaları ve Görükle  Kapalı Pazaryeri ve Kapalı Otoparkı  düzenlenen görkemli törenle hizmete girdi. Açılışa CHP Bursa eski Milletvekilleri Abdullah Özer ve Kemal Demirel, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, çok sayıda muhtar, meclis üyesi ve vatandaş katıldı. Tören Görükle Mahalle Muhtarı Harun Kızıl ve Dumlupınar Mahalle Muhtarı Reşat Aktaş’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Sözlerine ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla kadınların anlamlı gününü kutlayarak başlayan Başkan Mustafa Bozbey, “Onlara bir kez daha diyorum ki Nilüfer’de kadın eli değmemiş proje yok. Kadınlarımız Nilüfer’de baş tacı. Onlar için yapacak daha çok projelerimiz var,” dedi.  

Görükle’nin gerek demografik, gerek sosyokültürel oluşumuyla, gerek yaş ortalamasıyla farklı bir yapıya sahip olduğunu kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, “Bir yanda öğrenci ağırlıklı bir bölge, diğer yandan tarihten günümüze gelen köklü bir yerleşim yeri. Resmin bütününe baktığımızda Türkiye’nin zengin kültürel yapısının da bir modeli. Eski Bursalılar bilir, Görükle şehir merkezinde oturanlar için çok uzak bir bölgeydi. Hatta hastaneye gelmek bile uğraş gerektiriyordu. Şimdi o Görükle, Nilüfer Belediyesi’nin hizmetleriyle cazibe merkezine dönüştü. Görükle’de son 5 yıllık dönemde, toplam büyüklüğü 9 bin 830 metrekare olan 4 adet park, 4 adet 750 metre uzunluğunda koşu yolu yaptık. Nilüfer Belediyesi  olarak bireysel ve yap-işlet olmak üzere birçok projeyi Görükle’de hayata geçirdik,” dedi. 

Bölgeye yapılan sosyal projeler hakkında da bilgiler veren Başkan Bozbey, “Uludağ Üniversitesi’ne kayıt yaptırmak için Bursa’ya gelen öğrenci ve ailelerini konaklama ve yurt konusunda yalnız bırakmamak adına stantlar kurarak, velilerle yurtlar arasında köprü oluyoruz. Üniversite öğrencilerinin sorunlarını yakından takip ediyoruz. Bir kaç gün sonra, onlara ilaç gibi gelecek bir hizmetimizi başlatacağız," diye konuştu.

Görükle ve Dumlupınar olmak üzere iki kardeş muhtarlığı tek çatı altında topladıklarını ifade eden Bozbey, “280 metrekareye kurulu binamızda iki muhtarlık ofisimiz, iki adet Mahalle Komitesi salonumuz, sekretarya, arşiv ve mutfak bulunuyor. Daha önce de açıkladığım gibi muhtarlık binalarımızın zorunlu giderlerini de artık, Nilüfer Belediyesi olarak biz karşılayacağız. 30 Mart sonrasında da personel takviyesi yapacağız ve muhtarlıklarımız ayrıca İletişim Ofislerimiz olacak. Bugün ayrıca 9 bin metrekarelik alana kurulu kapalı pazar alanı ile otoparkımızın da açılışını yapıyoruz. Görükle'mize yakışan bu modern Pazar alanı ve otoparkımız, bölgedeki önemli bir ihtiyacı karşılayacak. 4 bin 500 metrekare alana sahip otoparkın, 160 araçlık kapasitesi var.  Zemin kat da modern, kapalı bir pazar alanı olarak yaşama geçirildi. Yaklaşık 200 pazarcı esnafımız, burada halkımıza hizmet verecek,” diye konuştu.

Konuşmaların ardından muhtarlar Reşat Aktaş ve Harun Kızıl Başkan Bozbey’e çiçek verdiler, daha sonra hep birlikte muhtarlıkların ve pazaryerinin açılış kurdelesini kestiler. Başkan Bozbey açılışa katılan kadınların anlamlı gününü kutlayarak çiçek armağan etti.