haber

Hasanağa’da Enginar Festivali coşkusu

Dünyanın en kaliteli enginarlarının yetiştirildiği Hasanağa bu yıl sekizinci kez enginar festivaline ev sahipliği yaptı. Gelenekselleşen Hasanağa Enginar Festivali bu yıl da geniş katılımla gerçekleşti. Yöre halkının yanı sıra Bursalılar'ın da yoğun ilgi gösterdiği 8. Hasanağa Enginar Festivali’nde kurulan standlarda halkın dünyanın en iyi enginarlarını satın almaları sağlandı. Festival alanında kurulan yemek atölyesinde, ünlü Yemek Şefi Yunus Emre Akkor da birbirinden leziz enginar yemekleri hazırlayarak katılanlara ikram etti ve yemek tariflerini paylaştı.

 

Festivalde En Leziz Enginar Yemeği ve En İyi Enginar Üreticisi yarışmaları düzenlendi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ve Şef Yunus Emre Akkor’un da jüri üyesi olduğu yarışmalarda dereceye girenler para ödülü ve plaketle ödüllendirildi. 

“En İyi Enginar Üreticisi” kategorisinde birinci Ahmet Adalı, ikinci Kadir Işık, üçüncü de Ömer Çinkaya isimli çiftçi oldu. Jürinin karar vermekte zorlandığı  “En Leziz Enginar Yemeği” yarışmasında da Semra Hatice Sönmez “Enginar rüyası ” isimli tatlısıyla birinci, Şennur Uyar ikinci, Neşe Erken üçüncü oldu.

 

“Herkes enginar tüketsin’

Türkiye’de enginar üzerine yapılan tek festivalin Hasanağa’da düzenlendiğine dikkati çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bölgemizde yetiştirilen enginar hem lezzeti hem de üretim şekliyle Türkiye’de örnek. Herkesin enginarı tüketmesini arzu ediyoruz. Bölgemizdeki enginar tarlaları insanlarımızın rahatlıkla tüketebileceği bir düzende. Bu anlamda yetiştiricilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Bölgemizin enginarını bilenler zaten talep ediyor, bilmeyenlere de anlatmaya, duyurmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Nilüfer Belediyesi olarak Hasanağa’ya değer katan enginarı tanıtmak için 8 yıldır festival düzenlendiğini kaydeden Bozbey, “Bu sayede hem bölgemizin yüzünü güldüreceğiz hem de yaşam kalitesine katkı sağlamış olacağız. Nilüfer Belediyesi’nin tarımsal alanla ilgili farklı ve örnek projeleri var. Bu projeleri de hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu festivali düzenlemekteki amacımız enginarın farklı özelliklerinin ve yönlerinin tanıtılmasını sağlamaktır. Buraya gelen konuklarımız enginarın tatlısından, tuzlusundan ve yemeğinden tatmış olacaklar. Nilüfer Belediyesi’nin bunlarla birlikte eğitim ve sanat alanında çalışmaları da devam edecek” diye konuştu.

 

Festivalde Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası ve Liselerarası Müzik Yarışması’nda birinci olan Bursa Anadolu Lisesi öğrencileri mini bir konser verdi. Nilüfer Halk Dansları ekipleri festivalde yaptığı gösterilerle büyük beğeni toplarken, Hasanağa İlkokulu öğrencileri de sergiledikleri figürlerle ayakta alkışlandı.

 

Pınar Dilşeker konser verdi

Festivalin finaline ise sanatçı Pınar Dilşeker damgasını vurdu. Ünlü sanatçı Dilşeker söylediği şarkılarla hayranlarını coşturdu. İzleyenler sevilen parçalara hep bir ağızdan eşlik etti. Yaklaşık iki saat süren konser sonunda ünlü sanatçıya Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Ali Karamık çiçek vererek teşekkür etti.