“One Billion Rising” ismi ile dünya genelinde örgütlenen projenin Bursa ayağına öncülük eden Nilüfer Belediyesi “Şiddete hayır!” derken Başkan Mustafa Bozbey de etkinliğe katılarak kadınlarla dans etti. “Kadına Yönelik Şiddete Hayır Demek İçin Dans Ediyoruz” sloganıyla yola çıkan kadınlar 14 Şubat Sevgililer Günü’nde erkeklere, öldüren sevginizi istemiyoruz dediler.

Korupark Alışveriş Merkezi’nde, Nilüfer Kent Konseyi, Nilüfer Kadın Meclisi ve Nilüfer Kadın Korosu öncülüğünde dünya ile aynı günde düzenlenen ortak organizasyona Bursa’dan KADER, CHP Kadın Kolları, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği, Koza Kadın Derneği, Gölyazı Kadın Dayanışma Derneği, Bursa ve Uludağ Soroptimist Kulübü ile Bursa  Kadın Kuruluşları Birliği gibi sivil toplum örgütleri de destek verdi.

Koreografileri hazırlayan eğitmen Türkan Bulut Yiğitdinç eşliğinde dans eden  yediden yetmişe yüzlerce kadın ve çocuk renkli görüntüler oluştururken, kadınlarla beraber dans eden Başkan Mustafa Bozbey, katılımcıları kutladı. “Sevgi ve barışa ihtiyacın sürekli arttığı günümüzde, dünyanın her neresinde olursa olsun kadınlara, çocuklara ve tüm canlılara yapılan şiddeti kınıyorum. Kadınların dünyayı değiştirebileceğine inanıyorum,” diye konuştu.