haber

Kadınlara hayat kurtaracak eğitim

Nilüfer Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülerek kadınların sosyal hayatta daha aktif olmalarını hedefleyen Kadın Hayata Yakın projesi, kadın-yazar buluşmaları, edebiyat sohbetleri ve sağlık konferansları gibi faaliyetlerle tüm hızıyla devam ediyor.

Göçmen Konutları ve Çalı Mahalleleri’nden gelen yüzden fazla kadın, ÇEK Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla, ilk yardım hakkında bilgilendirildi. Nilüfer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden Dr. Hatice Büyükçoban, kadınlara acil durumlarda yapılması gereken müdahaleler hakkında bilgi verdi. Meme kanseri ve kadın hastalıklarıyla ilgili bilgiler de veren Büyükçoban, erken teşhisin hayat kurtardığını vurguladı.

İlk yardım eğitimi alan kadınlar ayrıca başrollerini Demet Akbağ ve Belçim Bilgin’in paylaştığı Kurtuluş Son Durak adlı filmi izleyerek eğlenceli dakikalar yaşadı.

Proje hakkında bilgi veren Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal İşler Sorumlusu Gülbiz Alkan, projenin belde kadınlarının hayatında büyük değişikler meydana getirdiğini kaydederek, “Kadınlarımız proje çalışmalarına alıştıkça, istemeyi, talep etmeyi ve sorgulamayı öğrendiler. Bugünkü eğitim onların talebidir. Onların kişisel gelişimlerini rahatlıkla gözlemleyebiliyoruz. Projemiz kapsamında çeşitli etkinlikler devam edecek,” dedi.