haber

Kardeş kent Tokai Van’ı unutmadı

Van'da meydana gelen şiddetli depremin ardından Tokyo'daki Türkiye Büyükelçiliğinin posta kutusuna, içerisinde para olan zarflar ve destek mektupları atan Japonlar, dostluklarını bu kez Nilüfer Belediyesi’nin kardeş kent ilişkileri üzerinden gösterdi.

Nilüfer Belediyesi’nin Tokai Belediyesi ile kardeş kent olmasının 5. yıldönümü nedeniyle geçtiğimiz hafta Tokai Belediyesi’ne ziyarette bulunan Başkan Mustafa Bozbey Japonların duygulandıran jestiyle karşılaştı.

Van depremini ve yaşanan acıları unutmadıklarını göstermek isteyen Japonlar Tokai’de faaliyet gösteren Türk- Japon Dostluk Derneği’nin de katkılarıyla Van’a gönderilmek üzere topladıkları bir miktar parayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e verdi.

Van depreminin hemen ardından kentte arama kurtarma ekiplerini gönderen ve çeşitli kampanyalarla Türk halkının yanında olduğunu gösteren Japon halkının örnek davranışından oldukça etkilendiğini belirten Bozbey, kendisine takdim edilen yardımı kapalı zarfı ile Bursa Valiliği’ne iletti. Van Valiliği’ne gönderilmek üzere zarfı Vali Şahabettin Harput’a teslim eden Bozbey,  Türkiye ile Japonya halkları ve devletleri arasında felaket durumlarında yardımlaşma ve dayanışma duygusunun dünyaya örnek olduğunu belirterek, “Tokai ile 5 yıldır sürdürdüğümüz kardeş kent ilişkilerimizin iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmesi gurur verici” dedi.

Vali Şahabettin Harput ise “Van depreminde hayatını kaybedenlerin yakınlarına sembolik de olsa yardımcı olmak üzere bir miktar yardımı bize göndermişler. Bu yardımın miktarından ziyade; düşünülmesi, bu konunun hatırlanması, iki ülke arasındaki ilişkilerin canlı olarak sürdürülmesi bizim için son derece önemli. Belediye başkanımızın bu güzel hizmete aracılık etmesi beni mutlu etmiştir. Belediye başkanımızın şahsında, binlerce kilometre uzaktan  bu ince düşünce ile bu nazik jesti yapan tüm Japonlara Bursa adına teşekkür ediyorum. Allah bu tür afetleri ne onlara ne de bize bir daha göstermesin” diye konuştu.