haber

Nilüfer Belediyesi üniversite ile işbirliğinde

Uludağ Üniversitesi Rektörlük B Salonu’nda düzenlenen törende imzalanan protokole göre Nilüfer Belediyesi, Uludağ Üniversitesi kampusu içinde iki basketbol sahası ile bir halı saha ve bir de sosyal tesis binası inşa edecek. 

İki kurum arasında imzalanan bir diğer protokol çerçevesinde ise belediyenin sorumluluk alanına giren ulaşım, planlama, imar, altyapı, çevre ve enerji kullanımı; kültür, turizm ve tanıtım gibi konulardaki akademik araştırmaların seçimi, hazırlanması, yasal mevzuat çerçevesinde belediyenin onay vereceği desteğin sağlanması ve tamamlanan akademik araştırmalardan uygun görülenlerin yayımlanması ile ilgili konular üzerinde anlaşmaya varıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Nilüfer Belediyesi’ne verdiği destek nedeni ile teşekkür ederken, akademik alanda imzalanan protokolün üniversite kent işbirliğinin en güzel örnekleri arasında bulunduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Dilek, “Üniversitemiz olarak kentimize katkı sağlamak amacıyla her alanda gereken her desteği sağlayacağımızı her zaman belirtiyoruz. Belediyemiz ihtiyaç duyduğu faaliyet alanlarında üniversitemizde her türlü bilimsel araştırmayı ve projeyi yapabilecektir. Bu protokolle her türlü imkan ve desteği belediyemize sunmaya hazır olduğumuzu gözler önüne seriyoruz” dedi. 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise “İlçemiz sınırları içerisinde bulunan, sesimizi dünyaya duyuran ve bizi gururlandıran üniversitemiz aynı zamanda kentimizin seviyesini, niteliğini ve geleceğe bakışını yansıtması bakımından son derece önemli bir unsur. Biz bu yüzden Uludağ Üniversitesi’ni ilçemizin en büyük mahallesi olarak görüyoruz. Barındırdığı genç nüfusa hizmet sunmayı da görev ve sorumluluğumuz olarak kabul ediyoruz” dedi. Bozbey ayrıca ek bir protokolle imza altına alınan bilimsel ve akademik işbirliğinin de  kent hizmetlerinde bilimi ön plana çıkaran ve 1999 yılından bu yana sürdürülen işbirliğinin devamı olduğunu söyledi.