haber

Kayseri KalDer’den Nilüfer’e ziyaret

KalDer Kayseri Temsilciliği üyeleri düzenlenen inceleme gezisi kapsamında Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret etti. Halk Evi’nde, Nilüfer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından ağırlanan konuklar, başta EFQM Modeli uygulamaları olmak üzere birçok çalışma hakkında bilgilendirildi.

 EFQM uygulamaları, sosyal sorumluluk, inovasyon ve değişim yönetimi, strateji paydaş yönetim ilişkileri, süreç yönetimi, insan kaynakları uygulamaları ve kurumsal iletişim gibi başlıklarda bilgilendirilen heyet üyeleri, merak ettikleri konularda da sorularını dile getirdi.

Kayseri’den gelen konuklarla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de EFQM Modeli uygulamaları hakkında deneyimlerini paylaştı. Başkan Bozbey, “Bu süreci uygularken çok zorlandık. Yöneticilerin de yönetim sistemini kabullenmesi gerekir. Çünkü bu sistemle alışkanlıklar değiştiriliyor. Biz KalDer ile birlikte çalışıyoruz. Birçok sektörle kıyaslamalar yapıyoruz. Bu sistem bize çok şey kazandırdı. Örneğin halktan bize gelen öneri ve şikayetler konusunda geri dönüşte çok ilerleme sağladık. 2015 yılında geri dönüş saatimiz ortalama 3 buçuk saate indi. Aslında hedefimiz 16 saatti, biz bunu üç buçuk saate çektik” dedi.

‘Bu sistemi tüm kamu uygulamalı’

Sürekli iyileştirme yapmanın mutlak olduğunu kaydeden Bozbey,

“Bu modeli özel sektör mutlaka uygulamalı. Nitelik ve kalitenin artacağı kesin. Zaman herkes için çok önemli. Bu sitemle zamanı çok verimli kullanabilirsiniz. Kamunun tüm alanları da bana göre bu sisteme dahil olmalı. Teknolojiyi, gelişmişliği kullanarak hedefi yakalayabiliriz. Bu siteme geçişte yılmadan, usanmadan kararlı şekilde hedefe ulaşmak için direnç göstermeniz gerekir” diye konuştu.

 

KalDer Kayseri Temsilciliği Yöneticisi Salih YALÇIN ve üye firmaların temsilcileri de paylaşılan deneyimlerin mükemmellik sürecinde yer alan firmalarına rol model olacağını belirttiler. Konuklar, iletişim ve işbirliğinin devamlılığının karşılıklı yarar sağlayacağını söyleyerek Nilüfer Belediyesi’ne organizasyon ve paylaşım için teşekkür ettiler.