haber

Kitap kurdu çocuklar ödüllerine kavuştular

Nilüfer Belediyesi kütüphanelerinin organizasyonu ile Nilüfer Rotary Kulübü Derneği ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilçedeki devlet okullarında eğitim gören 8-14 yaş grubunu kapsayan 642 öğrencinin katıldığı Boyun Kadar Kitap Oku yarışması düzenlenen ödül töreniyle tamamlandı. Ödül töreninde söz alan Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şafak Pala, “Yalnızca belediye, yalnızca çocuklar, yalnızca halkın veya sivil toplum örgütlerinin katılımlarıyla bazı şeyler olmaz. Bu tip etkinliklerde birliktelik çok önemli, biz hep birlikte bir şeyleri başardığımız için çok mutluyuz. İyi ki geldiniz ve bu kitapları okudunuz. Hayatın çok hızlı akıp geçtiği, değerlerin aslında kaybolmaya başladığı ve hepimizin bunun kaygısını hissettiğimiz bu günlerde aslında kitap okumanın, kültürün ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. O yüzden bu çalışmalara önem veriyoruz. Hep birbirine benzeyen hayatların yaşandığı günümüzde, o güzel kitaplardaki değişik dünyaları hep birlikte tanıyoruz,” dedi. 105 farklı okuldan öğrencilerin katıldığı yarışmada Nilüfer Rotary Kulübü Başkanı Selçuk Küçükoğlu da okuyarak öğrenmenin ve bilinçlenmenin önemini vurguladı.


Okudukları kitaplardan kazandıkları bilginin yanında ödüllerine de kavuşan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunurken, ilkokullar için 2. sınıfta 389 kitap 14 bin 758 sayfayla Burak Kılıç, 3. sınıfta 126 kitap 12 bin 871 sayfayla Ecenur Yılmaz birinci oldu. Dördüncü sınıflarda Murat Özmen de bu yıl ikinci kez, 186 kitap ve 22 bin 276 sayfayla ilk sırada yer aldı.

Ortaokul 1. sınıf öğrencisi İrem Özkamalı da 180 kitap, 17 bin 520 sayfayla bu yıl ikinci kez ödüle hak kazandı. Ortaokul 2. sınıfta İlker Çırakoğlu 92 kitap 17 bin 529 sayfayla, 3. sınıflarda İnci Demirel 64 kitap 19 bin 552 sayfayla, 4. sınıflarda da Zeynep Dükmeler 62 kitap 18 bin 839 sayfayla birinci oldu. 20 bin 955 kitabın okunduğu ve toplamda 1 milyon 546 sayfanın çevrildiği Boyun Kadar Kitap Oku yarışmasında dereceye öğrenciler, dijital fotoğraf makinesi, notebook, iPod, saat, kitap ve İstanbul Oyuncak Müzesi’ne gezi ile ödüllendirildi.