haber

Komşuyla kol kola Hıdırellez coşkusu

Görükle Motor Meşe Parkı’nda düzenlenen şenliğe,  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra CHP Bursa Milletvekilleri Turhan Tayan, Aykan Aydemir, İl Başkanı Metin Çelik, İlçe Başkanı Özgür Şahin, İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Türk-Yunan Kültür Elçisi Yorgos Koatzeridis, Yunanistan’dan gelen heyet üyeleri, meclis üyeleri, dernek temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Coşku dolu görüntülerin yaşandığı şenlikte Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şenliğe katılan yabancı konuklarla birlikte halay çekti.

Şenliğin organizasyonuna katkı sağlayan Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği, GÖRSİAD, Görükle Kadın Dayanışma Kalkındırma ve Kültür Derneği temsilcilerine teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak geleceğin kentini kurarken geçmişimizin tüm güzelliklerini bugüne taşımak, geleneklerimizi yaşatmak istiyoruz. Burada baharın müjdesini paylaşırken dostluklarımızı da pekiştiriyoruz,” dedi.

Yunan halk dansları ekibi ile şenliğe katılan Türk-Yunan Kültür Elçisi Yorgos Koatzeridis ise “Sahip olduğumuz özelliklerimizle bizleri birbirimizden ayırmak zor. Biz ne zaman Nilüfer’e gelsek kardeşler gibi karşılanıyoruz. Nilüfer Belediyesi’nin davetinden ve burada olmaktan dolayı çok mutluyuz,” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve Yunanistan’dan gelen konuk folklor ekibinin yaptığı gösteriler büyük alkış aldı. Başkan Mustafa Bozbey de Görükle sakinleriyle birlikte Yunanistan’dan gelen halk oyunu ekibinin halayına katıldı. Yabancı konuklarla kol kola çekilen halay görüntüleriyle doruğa ulaşan Hıdırellez coşkusunun ardından sahneyi Suzan Kardeş aldı. Başarılı sanatçı seslendirdiği Rumeli türküleriyle şenlik alanını dolduran kalabalığa unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.