haber

Mağdur kadınlara diş sağlığı

Nilüfer Belediyesi ile Bursa Diş Hekimleri Odası arasında diş sağlığına ilişkin protokol imzalandı. Protokole Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Bursa Diş Hekimleri Odası Başkanı Emel Eroğlu imza koydu. Protokol çerçevesince Nilüfer Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kadın Dayanışma Merkezi ile Kadın Sığınma Evi’nde bulunan kadın ve çocuklara diş sağlığı eğitimi verilecek. Ayrıca sağlık güvencesi bulunmayan kadın ve çocukların da diş muayene ve tedavileri yapılacak.

 

Öte yandan Bursa Diş Hekimleri Odası mağdur kadın ve çocukların sağlık hizmetlerine erişim noktasın da kamu hastanelerinde yaşadıkları sıkıntıların ve olumsuz davranışların önlenmesi için de girişimlerde bulunacak.

 

Bursa Diş Hekimleri Odası Başkanı Emel Eroğlu yaptığı konuşmada, “Ülkemizde ve dünyada son dönemde şiddet artışı görülmekte. Günümüzde akademik eğitim almış kişiler bile şiddete maruz kalıp şiddet uygulamakta. Bu durumun engellenmesine yönelik çalışmalar yapmalıyız. Kadının toplumsal hayattaki yerinin değişmesi, çalışan kadın sayısının artması gerekir,” dedi.