haber

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nden Nilüfer Belediyesi’ne ziyaret

Nilüfer Belediyesi,  hayata geçirdiği insan odaklı projeleriyle bir çok belediyeye örnek oluyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi de Nilüfer’de uygulanan projeleri yerinde görmek için kıyaslama ziyareti gerçekleştirdi. Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanı Seyfettin Yavuz, Kadın Politikaları Daire Başkanlığı personeli Selma Göksu, Arkeolog Fırat Ulaş Tur, Tarihçi Nevroz Neseboğlu ile Sanat Tarihçisi Sultan Bingül Çiçek bir çok birimde incelemede bulundu. Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Kütüphane Müdürlüğü’nü ziyaret eden Mardin heyeti, uygulamaya konan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Nilüfer Belediyesi’nin hayata geçirdiği projeleri yerinde gören heyet, devam eden çalışmaları da inceleme fırsatı buldu.

 

Heyet, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i de Halk Evi’ndeki makamında ziyaret etti. Ziyarette Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Nazlı Yazgan, Ahmet Çakıcı, Adil Kayaoğlu, Bukle Erman ve birim müdürleri de hazır bulundu. Nilüfer Belediyesi’nin kültür, sanat ve edebiyat alanında Türkiye’de öncü çalışmalar yürüttüğünü belirten Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanı Seyfettin Yavuz, “Projelerinizi yerinde inceledik ve çok etkilendik. Notlarımızı alarak ‘Bize nasıl uyarlarız’ diye değerlendirmelerde bulunduk. Halkçı bir belediyenin, sosyal, eşitlikçi ve adalet duygusu belediye binasının kapılarına yansımış. Bu çok anlamlı bir şey. Kültür evlerinizi gezdik ve hayran kaldık. Özellikle Dernekler Yerleşkesi örnek bir proje. Bu  projeleri  hayata geçirdiğiniz için sizleri yürekten kutluyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bozbey: Kentlerin yarıştığı bir dünyadayız

 

Yatırım ve projeler hakkında heyete bilgi veren Başkan Bozbey, “Bu yıl içinde 2 yeni kültürevi ve kütüphane daha açmayı planlıyoruz. Gezici kütüphaneyle birlikte toplam 8 kütüphanemiz olacak. Bu yatırım ve projeler, 17 yılın ürünleri” ifadelerini kullandı.

Ana hedeflerinin eğitim, bilim, kültür sanat ve spor kenti oluşturmak olduğunun altını çizen Başkan Bozbey, “Bunun yanında 6 odak noktamız var. Demokrasi, özgürlük, eşitlik, vicdan, katılımcılık ve sosyal belediyecilik. Tüm çalışmalarımızı bu hedef ve odak noktalar üzerinden yürütüyoruz. Geçmiş yıllarda belediyeler yol, tretuvar, kanalizasyon çalışmalarıyla anılır ve öne çıkardı. Bu anlayış artık değişti. Şimdi belediyeler, insan yaşamını etkileyen ve değiştiren, insanı gülümseten projelerle öne çıkıyor. İnsanlar artık kentin farklılığını ortaya koyacak projelere bakıyor. Kentlerin yarıştığı bir dünyadayız. Bu konuda hepimizin yapacağı çok iş var” dedi.

 

Kimseyi ötekileştirmeyen bir anlayışa sahip olduklarını vurgulayan Başkan Bozbey, “Herkesin kimliği ve inancı var, buna saygı duyuyoruz. İnsana, insan gözüyle bakmazsanız yaşamını hiçe saymış olursunuz. Kültür sanatın, sporun ve eğitimin bu konuların aşılmasında önemi çok büyük” ifadelerini kullandı.

 

Mardin heyetine kırsalda ve merkezde bulunan kadınlara yönelik projeleri de anlatan Başkan Bozbey, daha sonra Nilüfer “Barış Meclisi” ile milletvekili odalarını gezdirerek bilgi verdi.