haber

Misi’nin tadı damakta kaldı

Nilüfer Belediyesi tarafından geleneksel olarak Misi’de düzenlenen ‘Yerel Lezzetler Şenliği’ binlerce Bursalının katılımıyla gerçekleştirilirken, şenlikte yarışan yöresel lezzetlerin tadı da damaklarda kaldı. Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl sekizinci kez organize edilen ‘8. Misi Yerel Lezzetler Şenliği’ne Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa CHP İl Başkanı Metin Çelik, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin’in yanı sıra Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karamık, Recep Tanlak ve meclis üyeleri katıldı. Havanın da güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar geldikleri Misi’de kurulan tezgahlardan alış veriş yaparak hem ihtiyaçlarını giderdi hem de günün tadını çıkarttı.

Misi Yerel Lezzetler Şenliği’ne yemek tarifleriyle kadınların yakından tanıdığı lezzet ustası Sahrap Soysal da katıldı. Kadın derneklerine özel kahvaltı hazırlama eğitimi veren Sahrap Soysal, yemek yapmanın inceliklerini dernek üyeleriyle paylaştı. Kadın dernekleriyle düzenlenen söyleşinin ardından şenliğin en renkli bölümlerinden Yerel Lezzetler Yemek Yarışması’nda özenle hazırlanmış birbirinden güzel yemekler dereceye girmek için görücüye çıktı. Sahrap Soysal ve Bursa Profesyonel Aşçılar Derneği üyelerini juri olarak yer aldığı yarışmada Misi’li kadınlar arasında Gülçin Başaran birinci olurken, Sevilay Özdemir ikinci, Enise Demir de üçüncü oldu.

Derneklerin de yöresel lezzetleriyle birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiği yarışmada ise Ürünlü Kadın Dayanışma Derneği hazırladığı yemekle birinci, Görükle Kadın Dayanışma Derneği ikinci olurken,  Özlüce Kadın Dayanışma Derneği de üçüncülüğü elde etti. Kadınların yemek yarışmasının ardından düzenlenen erkekler arası bulaşık yıkama yarışması da renkli görüntülere sahne oldu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de bulaşık yıkayarak yarışmacılara destek verdi. Erkekler arası bulaşık yıkama yarışmasını Cevdet Sevim kazanırken, ikinci İbrahim Mazlum, üçüncü ise İlhan Demir oldu.

Yarışmaların ardından kazananlara ödüllerini veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kadın derneklerine verdikleri öneme dikkat çekti. Bozbey, “Kadını biz üretimin içerisine katmak istiyoruz. Onlar hem ana hem sevgili, hem evinin her şeyi ama aynı zamanda da onlar üreten karşılığında da evine gelir getiren insanlar” dedi. Başkan Bozbey kadın derneklerine tahsis edilecek binanın temelinin kısa süre içinde atılacağı müjdesini verdi.

Bursa’da ipekçili geliştirmek için projeler hazırladıklarını sözlerine ekleyen Başkan Bozbey, “Burada yine kadın derneğimizin de içinde olduğu Nilüfer Belediyesi’yle birlikte ‘Yüzde yüz Misya’ projesi kapsamında kozadan ipek üretimini sağlayacağız. Biz Bursa’yı ipek merkezi biliriz.Ama yurt dışından gelen konuklarımıza gidiyoruz Hint ipeğini alıp onlara ikram ediyoruz yada hediye ediyoruz. Bir müddet sonra burada kadınlarımız hazırlanacak olan binada kozadan ipeği üretecekler, has ipeği herkes buradan alacak,” dedi.

Misi’de Yeni Türkü fırtınası

Gün boyu süren etkinliklerle renklenen şenlikte akşam saatlerinde coşku doruğa çıktı. Nilüfer Halk Dansları ekipleri Misi Meydanı’nda yaptığı dans gösterisiyle büyük alkış alırken Türkiye’nin önde gelen gruplarından Yeni Türkü hayranlarıyla buluştu.

Söyledikleri şarkılarla Bursalıları kendilerine hayran bırakan Yeni Türkü birbirinden güzel şarkılarını katılımcılarla birlikte hep bir ağızdan söyledi. Özgün müziğin vazgeçilmez isimleri arasında yerini alan grup, bir zamanlar dillerden düşmeyen Süper Baba, Çember ve son albümlerinden şarkılarla gönülleri fethetti. Duygusal şarkıların yanı sıra hareketli parçalarla katılımcıları doyasıya eğlendiren Yeni Türkü, ‘Telli Telli’ şarkısıyla konserin finalini yaparken izleyiciler grubu dakikalarca ayakta alkışladı.

Yaklaşık iki saat süren konserin sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yılların tecrübeli grubu Yeni Türkü’yü performansından dolayı çiçek vererek kutladı. Misi Köyü Muhtarı Yakup Dülger de sanatçıları Misi’de ağırlamaktan gurur duyduklarını belirtti.