haber

Tophane'den Mudanya'ya sağlıklı yaşam turu

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Tophane Rotary Kulübü sponsorluğunda organize edilen Sağlıklı Yaşam ve Çevre İçin Bisiklet etkinliğinde yaklaşık beş yüz bisikletçi Tophane Saltanat Kapı önünden Mudanya Mütareke Binası’na kadar pedal çevirdi. Bu yıl beşincisi düzenlenen organizasyona Türkiye’nin ilk bisikletli polisleri “Beyaz Kırlangıçlar” da katıldı.

Yüzlerce bisiklet tutkununun bir araya geldiği organizasyon hakkında bilgi veren Tophane Rotary 2013-2014 dönem başkanı Tunca Bilgiç, “Beşincisini düzenlediğimiz bisiklet turunu bu sene tekrar kulübümüzden rahmetli hakan özdündar ve eşini anaraktan başlayacağız. Her sene bu geleneksel turumuzu rotarynin de insanlara katmış olduğu değerlerin bir parçası olarak sağlık ve çevre bilincini geliştirme adına yapıyoruz,” dedi.

Birçok bisiklet topluluğunun yer aldığı etkinliğe destek veren Nilüfer Belediyesi adına törene katılan Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Şazi Çavuşoğlu, “Nilüfer Kent Konseyi olarak Nilüfer Belediyesi olarak bisikletin kullanımını bisikletin yaygınlaştırılması, bisikletli ulaşımın şehir içinde yer bulmasını sağlamak amacıyla bir çok etkinlikte yer almaktayız. Nilüfer Belediyesi Bursa’da belki de birçok ilde hatta bisiklet yolları konumunda lider durumda. Bundan sonraki düzenlemeler de  yol düzenlemelerinde yaya ve bisiklet yolları öncelikli olacak. Bundan iki hafta önce Beyaz Kırlangıç Bisikletli Polisler göreve başladı ve bugünkü etkinliğimizde de vatandaşlarımız onları da görme fırsatına sahip olacaklar,” şeklinde konuştu.

Pedalların daha sağlıklı yaşam için çevrildiği etkinlikte Tophane Saltanat Kapı önünden başlayan bisiklet turu, trafiğe kontrollü olarak kapatılan Atatürk Caddesi ve İzmir Yolu güzergâhını takip ederek Mudanya’ya ilerlediler. Tur Mudanya Mütareke Binası önünde son buldu.