haber

Muharrem Buhara’dan çocuklara: Yazmaktan korkmayın

Özellikle çocukların okuma alışkanlığını artırmak amacıyla çeşitli projeler geliştiren Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, çocuk edebiyatına önemli eserler kazandıran yazarları, minik okurlarıyla buluşturmaya devam ediyor.

 

Çocuk tiyatrosuna yazdığı oyunların yanı sıra televizyon, sinema ve çocuk yazını alanında önemli çalışmalar yapan usta yazar Muharrem Buhara, Uğur Mumcu Sahnesi’nde düzenlenen kitap söyleşisine katıldı. Çalı, Nesrin Fuat Bursalı, Akçalar Fahriye Sayarel ve Macide Kahraman İlkokullarından yaklaşık 280 öğrencinin katıldığı Çocuklarla Kitap Söyleşileri’nde yazar Muharrem Buhara son kitabı Uçamayan Kuş Baykuş’tan minik konukları için bölümler okudu ve soruları yanıtladı. Öğrencilerin yazarlık konusundaki sorularını da yanıtlayan Buhara, yazmaktan korkmamalarını, duygu ve düşüncelerini, hayallerini sürekli kâğıda dökmelerini istedi. Buhara, “Başkasının istemesiyle yazar olunmaz; siz isteyeceksiniz yazmayı, ancak öyle olur. İstediğiniz zaman bir kâğıt alırsınız önünüze ve yazmaya başlarsınız, ne istiyorsanız yazarsınız. Bunu farklı konularla devam ettirirsiniz ve bu zamanla daha uzun hikâyelere doğru sizi götürür. Bundan sonra yavaş yavaş yazarlığa doğru gidersiniz,” diye konuştu.

 

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği söyleşinin sonunda da minik hayranları usta yazara kitaplarını imzalattı.

 

Çocukların büyük beğeniyle takip ettiği usta yazar Muharrem Buhara’ya Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, özel tasarım portresiyle teşekkür etti.