haber

Nadir Gezer’in kitapları Nilüfer’e emanet

Arifiye Köy Enstitüleri’nde yetişen Bursalı yazar ve eğitimci merhum Nadir Gezer’in eserleri ve kütüphanesinde yer alan kitaplar, ailesi tarafından Nilüfer Kütüphaneleri’ne bağışlandı. Oluşturulan Nadir Gezer Kitaplığı’nın açılışına katılan eşi ve dostları duygusal anlar yaşadı.

 

Nadir Gezer’in kaleme aldığı eserler ile koleksiyonundaki kitaplar,  Nilüfer Kütüphaneleri’ne emanet edildi. Ailesi tarafından bağışlanan kitaplar, Nilüfer Belediyesi Üçevler Kütüphanesi’nde Nadir Gezer’in adına düzenlenen kitaplıkta artık okurlarla buluşacak. Oluşturulan Nadir Gezer Kitaplığı’nın açılışına eşi Ayten Gezer ile Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği üyeleri de katıldı.

Açılışa katılan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, kitapları bağışlayan Ayten Gezer’e teşekkür plaketi verdi. Bursa’ya değer katan Nadir Gezer’in kitaplarının okurlarla buluşturulmasının çok değerli olduğunu ifade ederek, emanete sahip çıkacaklarını söyledi.

Duygusal anlar yaşayan  Ayten Gezer de, eğitim kurumlarına, kütüphanelere yapılan katkının çok kıymetli olduğunu dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti. Ayten Gezer, etkinlikte eşi için kaleme aldığı ‘Seni anıyoruz’ adlı şiiri de okuyarak duygularını dile getirdi.