haber

Nilüfer ailesi iftarda bir araya geldi

Her yıl Nilüfer Belediyesi personelini buluşturan geleneksel iftar yemeği, bu yıl Alaadinbey Ek Hizmet Binası bahçesinde gerçekleşti. İftara Nilüfer İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, CHP Eski Bursa Milletvekilleri İlhan Demiröz, Abdullah Özer, Nilüfer İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

İftara eşi Seden Bozbey ile katılan ev sahibi Mustafa Bozbey, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayarak, “Gönül isterdi ki, bu iftar sofrasının çevresinde tüm küskünler, birbirine silah doğrultanlar, kalp kıranlar ve kalbi kırılanlar, çok zor durumda olup evine bir lokma ekmek götürmek için mücadele edenler yani herkes buluşabilsin. Daha iyi bir dünyayı umut etmek, onun için dua etmek elimizden gelen tek şey.

Bizler de en azından Ramazan aylarını iyilik çemberinin daha da uzağa ulaşabilmesi için fırsat olarak bilmeliyiz” diye konuştu.

 

Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi olarak, Ramazan ayını, yine her yıl olduğu gibi, gerek Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan sabit Ramazan Sokağı ile gerekse mahallelerdeki etkinliklerle, yurttaşlara ulaşmaya, onlara Ramazan’ın tadını yaşatmaya çalıştıklarını belirtti. Bozbey şöyle devam etti: “Ayrıca her akşam Nilüfer’in bir mahallesindeki iftar sofralarımızda birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, en önemlisi ötekileştirmemenin örneklerini veriyoruz. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz 7 bin 500 ihtiyaç sahibine erzak yardımında bulunuyor. Her akşam teravih namazı sonrasında camilerde tatlı ikramı da yapılıyor. Manevi değeri karşılıksız olan Ramazan ayında, çabamız dayanışmanın, yardımlaşmanın en güzel örneklerinin Nilüfer’de yaşanması için.”

 

Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç da Ramazan ayının manevi önemine dikkat çekerek, Nilüfer Belediyesi ve Başkan Mustafa Bozbey’e geniş bir aileyi iftar sofrasında buluşturduğu için teşekkür etti.

 

Edilen dua ve okunan ezanın ardından oruçlar açılırken, gecede Nilüfer Roman Orkestrası’nın fasıl ve Nilüfer Tiyatro tarafından sergilenen meddah gösterisi geceye renk kattı.

 

Nilüfer Karadeniz rüzgârı

Nilüfer Belediyesi Ramazan Şenlikleri dopdolu geçmeye devam ediyor. Nilüfer Belediyesi Halk Evi Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Ramazan Sokağı’nda yine eğlence vardı. Açılan stantlarda vatandaşlar alışveriş yaparken, oyun gruplarında ise çocuklar gönüllerince eğlendi. Gecede Giresun ve Trabzon dernekleri de folklor gösterileri yaparken, yöresel sanatçılar da katılanları söylediği şarkılarla coşturdu.