Nilüfer Belediyesi ile Genel İş Sendikası anlaştı

Nilüfer Belediyesi, Genel-İş Sendikasına bağlı kadrolu işçileriyle gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesinde sona gelindi. Nilüfer Belediye ve Genel-İş Sendikası'nın görüşmeleri yasal süreç içerisinde tamamlanarak anlaşmaya varıldı. Genel-İş Sendikası'nın Nilüfer Belediyesi'ne sunmuş olduğu teklif taslağına göre anlaşma tutanağı imzalandı. Anlaşma tutanağı, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Genel-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan, Belediye Meclis Üyeleri Turgay Erdem ve Yalçın Işıkyıldız'ın yanı sıra sendika temsilcilerinin katılımıyla Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nde imzalandı. Anlaşmaya göre Nilüfer Belediyesi kadrolu işçilerinin maaşlarına, 0.20 kuruş kıdem hakkı ve 1 Mart 2019'dan itibaren  yüzde 15, 1 Mart 2020 yılında da yüzde 16 zam yapılacak.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kadrolu işçilerle anlaşmanın yasal süreç içerisinde tamamlanmasından memnuniyet duyduğunu belirterek hayırlı olmasını diledi.