Nilüfer Belediyesi’nden 60 yaş üstü sağlık hizmeti

Nilüfer Belediyesi 60 yaş ve üzeri vatandaşlar için yeni bir çalışma hayata geçirdi. Nilüfer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, sabit olarak Aile Sağlığı Merkezi bulunmayan kent merkezine uzak yerleşim birimlerinde oturan 60 yaş ve üzeri vatandaşların sağlık sorunlarının çözümüne destek için çalışma başlattı.

Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2014 yerel seçimi öncesinde mücavir alan köyleri olan ancak artık mahalleye dönüşen bölgelerde yaşayan 60 yaş ve üzeri Nilüferlilerin sağlıklarını takip altına alıyor. “60 yaş ve üzeri sağlığı izlenimi” adıyla başlatılan proje kapsamında Nilüfer’e bağlı Badırga, Çaylı, Konaklı, Yolçatı, Doğanköy, Karacaoba, Çatalağıl, Başköy, Tahtalı, Yaylacık, Dağyenice, Fadıllı, Ayvaköy, Maksempınar, Kuruçeşme, İnegazi, Atlas, Unçukuru, Korubaşı, Güngören, Üçpınar ve Kadriye’de yaşayan 60 yaş ve üzeri vatandaşlar yılda 2 defa evlerinde ziyaret edilerek sağlık durumları izlenecek. Başlatılan projeyle bu kişilerin düzenli olarak hipertansiyon ve diyabet yönünden takipleri yapılarak tedavilerinin doktorları kontrolünde sürdürülmesi ve hastane ulaşımı ihtiyacı olduğunda nakillerinin sağlanması amaçlanıyor.