haber

Otopark uygulamasında son kararı mahkeme verecek

Nilüfer’de uygulanan parkomat uygulaması yargıya taşındı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız ve Meclis üyeleri Lütfü Günenç, Ali Kızılkaya, Atakan Çorbacı ile Fırat Emiroğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin UKOME Kurulu kararları gereği yol kenarı açık otopark (parkomat) uygulamasının iptali için Bursa Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Başkan Bozbey’in Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne parkomat uygulamasının iptali için başvurusunun, Büyükşehir tarafından ‘Yol kenarı otopark uygulaması araç yolu üzerinde ve araçların kullandığı yol güzergâhından şerit kısıtlaması yapılarak yine araçlara parklanma imkânı veren ve yoğun ticari aktivite bulunan ve taşıt trafiğinin fazla olduğu yerlerde otopark amacını gidermek amacıyla yapılan uygulamadır” kararıyla reddedilmesinin ardından, konu Bursa Bölge İdare Mahkemesi’ne taşındı.

 

Nilüfer’de bulunan Bursa Bölge İdare Mahkemesi ve Bursa Adliyesi Ek Hizmet Binası’na gelen Başkan Mustafa Bozbey, başkan yardımcıları, meclis üyeleriyle CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, hazırladıkları dosyayı yargıya teslim etti.

Adliye binası önünde açıklama yapan Başkan Bozbey, “Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır yol kenarlarından aldığı ücretlerin iptaliyle ilgili taleplerimize yanıt bulamadığımız ve uygulama devam ettiği için buradayız. Bu uygulamaya son vermesi için Büyükşehir Belediyesi’ne 60 gün önce yaptığımız başvuruya yeterli yanıt alamadık. Yasal süreyi de kullanarak mahkemeye başvuruyoruz. Davayı ve süreci takip edeceğiz” diye kaydetti.

 

“Otopark sorunu vardır, Büyükşehir farklı çözüm bulmalı”

Yasal gerekçelerle başvuruda bulunduklarının altını çizen Başkan Bozbey, “Bir an önce parkomatların kalkması, yol kenarlarından ikinci kez ücret alınması uygulamasının son bulmasını istiyoruz. Daha önce başka illerde zaten bu kararlar alındı. Büyükşehir Belediyesi’nin de bu yollarda sadece Nilüfer’de değil, Bursa’nın her yerinde bu uygulamadan vazgeçmesini talep ediyoruz. Zaten konut, parsel, işyeri sahipleri bu yollar yapılırken bu bedelleri ödüyor. Tekrar ikinci kez bu ücretlerin alınmaması gerekir. Yurttaşlarımız bu konuda duyarlı olsun. İnanıyorum kısa süre içinde bu uygulamadan vazgeçilecektir. Elbette kent içinde otopark ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaca da Büyükşehir Belediyesi çare bulmalıdır. Büyükşehir Belediyesi’nin en kısa zamanda otopark alanı belirleyip insanları oralara yönlendirmeli. Yollardan değil, otoparklardan ücret almalıdır” dedi.