Nilüfer Belediyesi’nden tiyatroya büyük destek

Tiyatro atölyelerinin proje koordinatörlüğünü üstlenen tiyatro yönetmeni Mehmet Ergen de, “Nilüfer Sanat Tiyatro, kendi toprağından çıkan gençlere oyunculuk, yazarlık ve yönetmenlik konusunda bilgi verip, onları takip edecek nesillere ulaşarak, yeni eserler ortaya çıkartacak ve bu gerçekten bütün kurum tiyatrolarının yapması gereken bir şey. Oldukça kapsamlı bir şekilde düzenlenen bu atölyelerle Nilüfer Sanat belki de bir ilk olarak bütün dallarla geliyor,” dedi.

Atölyelere ilginin çok yoğun olduğunu ifade eden Ergen, “Biz de çok iyi bir ekibi hem Türkiye’den hem de Türkiye dışından getiriyoruz ve önümüzdeki yıllar içerisinde yeni yetenekleri sanat dünyasına kazandırmış olacağımıza inanıyorum,” açıklamasını yaptı.

Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer Sanat Tiyatro çatısı altında yaşama geçirdiği; iki farklı grupta oyunculuk, bir yazarlık atölyesiyle 8 Nisan’da başlayacak olan ve Mehmet Ergen’in koordinatörlüğünde gerçekleşecek atölyeler çerçevesinde Mehmet Ergen, Lerzan Pamir, Özge Özder, Meltem Cumbul, Berkun Oya, Özen Yula, Pieter Verstraete, Kubilay Tunçer, Şebnem Sönmez, İpek Türktan Kaynak ve daha birçok tiyatro emekçisi katılımcılarla buluşacak; önemli fikir ve deneyimlerini paylaşacak.