haber

Nilüfer Belediyesi’nden yardımcı personele iş güvenliği eğitimi

Nilüfer Belediyesi, Türkiye’ye örnek olan, okullara yardımcı personel projesini bu yıl da sürdürüyor. Nilüfer Kaymakamlığı, Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında 2015-2016 eğitim öğretim yılı için Nilüfer Belediyesi okullarda 175 yardımcı personel istihdam etti. Yardımcı personele, Uğur Mumcu Sahnesi’nde düzenlenen eğitimle iş sağlığı ve iş güvenliği hakkında bilgiler verildi.

 

Eğitim öncesi konuşan Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, projeyi hayata geçirmedeki amaçlarına dikkat çekti. Kayaoğlu, “Projeyle ilçemiz içerisindeki tüm devlet okullarımızda sürdürülebilir iş birliğini geliştirmeyi, hijyen ve kaliteli şartlarda eğitim alınmasına katkı sağlamayı amaçladık. 3 yıldır sürdürülen bu projeyle her sene istihdam sayımız artmakta. Bu yıl 175 yardımcı personel istihdam ettik. Bu eğitim çalışanlarımızın sadece iş hayatında değil yaşamanın tamamında faydalı olacaktır” dedi.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Mahmut Mert Uyanık da bu eğitimin insan hayatının her alanına katkı sağlayacağını ifade ederek, “İnsanın olduğu her yerde risk ve tehlike vardır. İnsan kendini güvende hissederse işinde de verimli olur. Bu eğitimler aslında birer aksesuvardır. Bu tür organizasyonlar insan hayatını korumak, kollamak içindir. İşveren, devlet ve çalışan birer halkadır. Devlet denetimi yapacak, işveren önleyici tedbirleri alacak, çalışan da kuralları uygulayacak. Bunlar birer zincirin halkasıdır. Ülkemizde iş sağlığı ve iş güvenliği bilinci oturmaya başladı” diye konuştu.