haber

Nilüfer Belediyesi otizm için mavi ışık yaktı

Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak belirlenen 2 Nisan günü, otizme dikkat çekmek adına bir fırsat. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde bu engel grubuna ilişkin yanlış bilgileri düzeltmek adına düzenlenen etkinliklerden biri de “Mavi Işık Yak” kampanyası.


Dünyanın çeşitli bölgelerinde otizme dikkat çekmek amacıyla düzenlenen "Mavi Işık Yak" kampanyası kapsamında herkes mavi kıyafetlerini giymeyi tercih ediyor ve önemli binalar, yapılar mavi renkli ışıklarla ışıklandırılıyor. New York’ta Empire State Binası, Los Angeles’ta Universal Studio binası ve Türkiye'de Boğaz Köprüsü bugüne kadar ışıklandırılmış yapılardan birkaç örnek.


Otizmli bireyler ve ailelerinin yaşam kalitesini yükseltebilmenin en önemli ayaklarından biri olan, toplumsal farkındalığın oluşturulması adına düzenlenen bu kampanyaya Nilüfer Belediyesi geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da katıldı. Nilüfer Belediyesi bu zincirin bir parçası olduğunu belirtmek ve “Farkındayız” demek için Halk Evi’nin  duvarlarını maviyle aydınlattı.