haber

Nilüfer Belediyesi uluslararası toplantıya ev sahipliği yapacak

Nilüfer Belediyesi önümüzdeki Mart ayında uluslararası bir toplantıya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Genel Sekreteri Mehmet Duman, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret ederek  toplantıya için hazırlık çalışmalarını görüştü.

 

UCLG-MEWA Proje Koordinatörü Adrien Licha ve Mali Hizmetlerden Sorumlu Metin Özdemir’in de yer aldığı ziyarette Nilüfer Belediyesi ev sahipliğinde yapılması planlanan UCLG -MEWA Yerel Yönetişim Komitesi ve alt birimi olan Stratejik Planlama ve Yerel Kalkınma’nın Finansmanı Komite toplantılarına ilişkin çalışma görüşüldü. UCLG-MEWA yönetimi, toplantıya ilişkin hazırlık çalışmaları hakkında Nilüfer Belediyesi’nin ilgili birimleri ile de görüşmeler gerçekleştirdi.

 

4-5 Mart tarihleri arasında yapılması planlanan toplantıya Türkiye’den çok sayıda belediyenin yanı sıra teşkilat üyesi ülkelerden de katılımların olması bekleniyor. Komite toplantısına ayrıca uluslararası fon ve finans kurumların üst düzey temsilcilerinin de katılımı sağlanarak, belediyelerin yatırım projelerine yönelik finansal çözümlerin görüşülmesi amaçlanıyor.